Solved

User Unable to Send Internal Emails

Posted on 2011-09-07
6
1,038 Views
Last Modified: 2012-05-12
Hi,
We are having a very strange problem with one of our clients. Everyone is able to send email to external email accounts, everyone in the company except one user is able to email internally. This one user can send emails externally but not to anyone else internally, they don't get bouncebacks or anything, the email just doesn't arrive at the other end. I have run the BPA and it reports no issues, message tracking center also shows the messages being delivered. The user receives internal emails and no other users are having the same issue.

The environment is Server 2008 R2 with Exchange 2010 installed, they recently migrated from an Exchange 2003 environment, I have configured an anonymous receive connector so that
internal scan to email type emails work.

I have disabled the message scanning part of Eset Mail Security and have checked Messagelabs which doesn't show any messages being blocked either, not sure what else to check!
0
Comment
Question by:Powerhousecomputing
6 Comments
 
LVL 9

Expert Comment

by:akitsupport
ID: 36494157
Not sure if this might help it is describing what you are saying.

http://blog.lanlogic.net/kb/hosted-exchange/unable-to-send-mail-to-internal-users-after-migration/

0
 
LVL 7

Expert Comment

by:viveksahu
ID: 36494172
Hi,

It is very unusual issue event though you can try with moving the mailbox to other database.
0
 
LVL 14

Expert Comment

by:setasoujiro
ID: 36494173
could it be possible that the user needs to download the OAB again?
0
How your wiki can always stay up-to-date

Quip doubles as a “living” wiki and a project management tool that evolves with your organization. As you finish projects in Quip, the work remains, easily accessible to all team members, new and old.
- Increase transparency
- Onboard new hires faster
- Access from mobile/offline

 
LVL 49

Expert Comment

by:Akhater
ID: 36494247
The first thing to do is track the email,

Open emc go to tool box and message log explorer. Fill the unfo of the user and deselect the checkbox next to receive see what is happening with the email
0
 

Accepted Solution

by:
Powerhousecomputing earned 0 total points
ID: 37061626
We found the issue was to do with the AV installed on the server. Its now working ok.
0
 

Author Closing Comment

by:Powerhousecomputing
ID: 37089688
Closing due to AV issue we have resolved, removed and reinstalled Eset.
0

Featured Post

Find Ransomware Secrets With All-Source Analysis

Ransomware has become a major concern for organizations; its prevalence has grown due to past successes achieved by threat actors. While each ransomware variant is different, we’ve seen some common tactics and trends used among the authors of the malware.

Join & Write a Comment

We are happy to announce a brand new addition to our line of acclaimed email signature management products – CodeTwo Email Signatures for Office 365.
Local Continuous Replication is a cost effective and quick way of backing up Exchange server data. The following article describes the steps required to configure Local Continuous Replication. Also, the article tells you how to restore from a backup…
In this video we show how to create a mailbox database in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Servers >> Data…
The video tutorial explains the basics of the Exchange server Database Availability groups. The components of this video include: 1. Automatic Failover 2. Failover Clustering 3. Active Manager

757 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

18 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now