• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 2103
  • Last Modified:

DAG creation error

I'm trying to set up my first DAG.

Installed all pre-req's
Added replication NICS, tested ping
Gave Exchange Trusted Subsystem permissions to member server

DAG is created fine. When I add 1 Exchange server I get the error:

Summary: 1 item(s). 0 succeeded, 1 failed.
Elapsed time: 00:00:06


ECS-EX
Failed

Error:
A server-side database availability group administrative operation failed. Error: The operation failed. CreateCluster errors may result from incorrectly configured static addresses. Error: Computer account 'DAG1' couldn't be validated by user 'NT AUTHORITY\SYSTEM'. Error: An attempt to use the specified cluster name failed because an enabled computer object with the given name already exists in the domain [Server: ECS-EX.evo.local]

A server-side database availability group administrative operation failed. Error: Computer account 'DAG1' couldn't be validated by user 'NT AUTHORITY\SYSTEM'. Error: An attempt to use the specified cluster name failed because an enabled computer object with the given name already exists in the domain
Click here for help... http://technet.microsoft.com/en-US/library/ms.exch.err.default(EXCHG.140).aspx?v=14.1.323.0&t=exchgf1&e=ms.exch.err.ExC9C315

Warning:
The operation wasn't successful because an error was encountered. You may find more details in log file "C:\ExchangeSetupLogs\DagTasks\dagtask_2011-09-08_15-19-55.016_add-databaseavailabiltygroupserver.log".


Exchange Management Shell command attempted:
Add-DatabaseAvailabilityGroupServer -MailboxServer 'ECS-EX' -Identity 'DAG1'

Elapsed Time: 00:00:06

0
hongedit
Asked:
hongedit
1 Solution
 
AkhaterCommented:
the error is very clear

 Error: Computer account 'DAG1' couldn't be validated by user 'NT AUTHORITY\SYSTEM'. Error: An attempt to use the specified cluster name failed because an enabled computer object with the given name already exists in the domain

it looks like you already have a computer account called DAG1,

try deleting your DAG and create another one with a totally different name and try again
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Problems using Powershell and Active Directory?

Managing Active Directory does not always have to be complicated.  If you are spending more time trying instead of doing, then it's time to look at something else. For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now