• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 278
  • Last Modified:

XP - strange behaviour

Dear experts,

I have an XP computer which is behaving quite strangely.

Problem started when I lost all network drives. I couldn't remap any of them giving me a System Error 53. Internet is fine and I can ping the servers. Have followed some "solutions" found re System Error 53 but nothing help.

What stranger is that I couldn't take it off the domain - I log in as both domain/local admin but the option to detach from the domain was grey out. There is NO domain policy whatsoever in my domain.

Can anyone shed some light here, so that I could at least detach this machine off the network?

Thx in advance.
  • 2
1 Solution
John HurstBusiness Consultant (Owner)Commented:
Those are symptoms of malware, so run a thorough malware scan and as well scan again with Malwarebytes.

Then look in c:\windows\system32\drivers\etc for your hosts file and see if there are any entries in there except for comments (#).

Now open a command prompt and run SFC /SCANNOW . Allow to complete and restart. This is System File Checker. See if there is any improvement.

If the malware is deep enough, it may be easier to reinstall windows fresh. ... Thinkpads_User
Shanmuga SundaramDirector of Software EngineeringCommented:
if malware doesn't help then  follow the link below to downlaod the tool


Please run this tool In safe mode
John HurstBusiness Consultant (Owner)Commented:
Thank you. I was pleased to help and good luck going forward. ... Thinkpads_User
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Get expert help—faster!

Need expert help—fast? Use the Help Bell for personalized assistance getting answers to your important questions.

  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now