Cant create a streamed devices catalog in XenDesktop 5

Can someone help me in getting the resolution for this?

Error: The VM with MAC address <MAC ADDRESS HERE> could not be found on any host.

Details of the error: http://forums.citrix.com/thread.jspa?messageID=1580483&
LVL 14
Dhiraj MuthaLevel DAsked:
Who is Participating?

Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
 
Tony JLead Technical ArchitectCommented:
Some comments here:

http://forums.citrix.com/thread.jspa?threadID=280849

Any reason you're using PVS and not the more streamlined MCS?
0
 
Dhiraj MuthaLevel DAuthor Commented:
I have gone through that doc but no luck.

I was going through trainsignal videos and hence used PVS. Will you be able guide me on MCS as well?
0
What Kind of Coding Program is Right for You?

There are many ways to learn to code these days. From coding bootcamps like Flatiron School to online courses to totally free beginner resources. The best way to learn to code depends on many factors, but the most important one is you. See what course is best for you.

 
Tony JLead Technical ArchitectCommented:
Of course.

PVS is better for the larger implementations, but MCS isn't that far behind it now.

There's a decent intro/primer here:

http://www.ervik.as/index.php/citrix-mainmenu/xendesktop/3179-xendesktop-5-machine-creation-services-video-overview
0
 
Dhiraj MuthaLevel DAuthor Commented:
Thanks tony. I will look into the link, meanwhile if you can help me in fixing the issue also.
0
 
Dhiraj MuthaLevel DAuthor Commented:
Any luck on this guys?
0
 
KrAzYCommented:
Maybe a shot in the dark, but if you're importing a group from PVS via XenDesktop is there a machine in that group that has the wrong MAC address?
0
 
Dhiraj MuthaLevel DAuthor Commented:
I have checked and recreated the machines with correct MAC. So I dont feel its something to do with wrong MAC.
0
 
KrAzYCommented:
Really the only thing I can think of is enabling Logging and Parsing it.  The error messages are horrible for XD.  The logs can be long and a lot to parse... which may/may not lead you to the issue.

I've deployed Streamed PVS images without that error, so I'm not sure what it is.  Have you tries a new catalogue or group?  Maybe just a small test one?
0
 
Dhiraj MuthaLevel DAuthor Commented:
Yes I tried and works fine. Only the streamed one doesn't work.
0
 
KrAzYCommented:
I mean another streamed group and catalogue?
0
 
Dhiraj MuthaLevel DAuthor Commented:
Even tried that... it does not create at all.
0
 
Dhiraj MuthaLevel DAuthor Commented:
This is not resolving.... I recreated the complete lab again but still the same issue...
0
 
Dhiraj MuthaLevel DAuthor Commented:
No resolution yet.
0
 
Tony JLead Technical ArchitectCommented:
What about the logs that Krazy asked for?

It'd be a real help if you could provide requested information, otherwise we're all stabbing in the dark somewhat.

Also anything in the windows logs on the DDC or PVS servers?
0
 
Dhiraj MuthaLevel DAuthor Commented:
Sure i will share the logs in few hours.
0
 
Dhiraj MuthaLevel DAuthor Commented:
I got it resolved here: http://blogs.citrix.com/2011/03/14/building-out-your-xendesktop-5-site-just-got-a-whole-lot-easier/

by myself. But thanks a lot for all the help.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.