Still celebrating National IT Professionals Day with 3 months of free Premium Membership. Use Code ITDAY17

x
?
Solved

Exchange 2010 Transport service not starting

Posted on 2011-09-15
12
Medium Priority
?
574 Views
Last Modified: 2012-05-12
Only the Microsoft Exchange Transport Role is not starting

can someone help please
0
Comment
Question by:Lakshman_Vasu
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 6
  • 6
12 Comments
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 36541277
Event viewer errors ?
0
 

Author Comment

by:Lakshman_Vasu
ID: 36541307
this is the error

thanks
error.png
0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 36541369
Try to restart the server
0
Office 365 Training for Admins - 7 Day Trial

Learn how to provision tenants, synchronize on-premise Active Directory, implement Single Sign-On, customize Office deployment, and protect your organization with eDiscovery and DLP policies.  Only from Platform Scholar.

 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 36541564
Good to hear that,,,, Thanks for the update.
0
 

Author Comment

by:Lakshman_Vasu
ID: 36542737
I Have a Problem all the services started and even the databases are mounted but the emails do not flow.

I the mail get out of the outlook and get queued what can be the problem.

There are no emails coming in also.

Please help

0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 36547081
assuming you restarted the server, please test smtp from mxtoolbox.com

also try to telnet the server locally from internal machine on port 25 .
0
 

Author Comment

by:Lakshman_Vasu
ID: 36547409
Hi SulimanW

Both were working but i was seeing  erro 4.2.2. in the email

please dont use admininstrator credentials for Transport service it will start but emails will not flow..

i used this then now everthing is fine for past 12 hrs

http://msexchangegeek.com/2011/05/06/mail-flow-stops-with-430-4-2-0-storedrv-mailbox-logon-failure/ 
0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 36550492
Good,

Please let us know your updates...
0
 

Accepted Solution

by:
Lakshman_Vasu earned 0 total points
ID: 36562012
Now everything is fine as per my last comment!!
0
 

Author Closing Comment

by:Lakshman_Vasu
ID: 36591684
Please refer to the last link i forwarded
0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 36591772

Thank you.
0

Featured Post

Office 365 Training for IT Pros

Learn how to provision tenants, synchronize on-premise Active Directory, implement Single Sign-On, customize Office deployment, and protect your organization with eDiscovery and DLP policies.  Only from Platform Scholar.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Check out this step-by-step guide for using the newly updated Experts Exchange mobile app—released on May 30.
One-stop solution for Exchange Administrators to address all MS Exchange Server issues, which is known by the name of Stellar Exchange Toolkit.
In this video we show how to create an Accepted Domain in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Ac…
This video shows how to quickly and easily add an email signature for all users on Exchange 2016. The resulting signature is applied on a server level by Exchange Online. The email signature template has been downloaded from: www.mail-signatures…

715 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question