Solved

Delayed Email Delivery Exchange 2010

Posted on 2011-09-15
8
588 Views
Last Modified: 2012-05-12
We are running one MS Exchange 2010 on Server 2008 R2, virtualized through hyper-v, no SP on either.  

We seem to have remnants of the old 2003 exchange hanging in there somewhere.  We are experiencing our second round of fighting an issue where emails are delayed sometimes over 20 minutes.  You will not receive anything, then after a random amount of time, ten emails will drop into your inbox.  I had one email that I never received, but an hour later I got a reply to that email, than an hour after that I received the original email.  There are no events or helpful clues to go by.
0
Comment
Question by:LHFoods
  • 5
  • 3
8 Comments
 
LVL 11

Expert Comment

by:sighar
ID: 36545170
Have you tracked the messages? I'd also check if there are any routing group connectors lingering in the Exchange organization.
0
 
LVL 4

Author Comment

by:LHFoods
ID: 36545686
A little more detail.  It seems only to be the MAPI clients.  OWA and mobile devices get email in real time.
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:sighar
ID: 36545823
What happens when you've got Outlook in online mode instead of cached mode?
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:sighar
ID: 36545832
And I assume the Outlook clients are 2010?
0
Want to promote your upcoming event?

Attending an event? Speaking at a conference? Or exhibiting at a tradeshow? Easily inform your contacts by using a promotional banner in your email signature. This will ensure your organization’s most important contacts are in the know.

 
LVL 4

Author Comment

by:LHFoods
ID: 36546011
Yes.  Turning cached mode off in Outlook seems to help, but still not resolved.  We also have two exchange 2003 servers running (not being used, but services on) that I stopped all exchange services on.  So far it has not helped.  MS support is not able to track it down just yet.
0
 
LVL 4

Author Comment

by:LHFoods
ID: 36546599
Microsoft is pretty sure it is a problem with the client (Outlook).  I turned cached mode off on another user profile and that literally fixed his email.  Apparently there is an issue with the ost files?  I am not sure it is a good idea to turn off cached mode on all of our computers, especially the laptops.
0
 
LVL 4

Accepted Solution

by:
LHFoods earned 0 total points
ID: 37117965
Well the long and short is that the issue is fixed.  After a call to MS the throttling limits were temporarily adjusted until we installed SP1.  SP1 created a few more problems that have been resolved with Rollup 4.  I hate it when we have to break it to fix it ya know. lol

Thanks for your help and sorry that this took so long to post a resolution too.
0
 
LVL 4

Author Closing Comment

by:LHFoods
ID: 37136768
Issue resolved by MS and many wonderful patches.
0

Featured Post

How your wiki can always stay up-to-date

Quip doubles as a “living” wiki and a project management tool that evolves with your organization. As you finish projects in Quip, the work remains, easily accessible to all team members, new and old.
- Increase transparency
- Onboard new hires faster
- Access from mobile/offline

Join & Write a Comment

"Migrate" an SMTP relay receive connector to a new server using info from an old server.
Check out this infographic on what you need to make a good email signature that will work perfectly for your organization.
In this video we show how to create a Shared Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Recipients >> Sha…
This video discusses moving either the default database or any database to a new volume.

705 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

18 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now