?
Solved

System Writer Service Fails, Event ID 12293 Server 2008 Standard R2

Posted on 2011-09-15
9
Medium Priority
?
724 Views
Last Modified: 2012-05-12
I am trying to get Backup Exec to complete a full backup. It is failing, tech supprt with them says it is the System Writer Service. The service is failing. Error logs show that, with the event ID 12293. Widnows back up will complete, but BE2010 will not. Any help is appreciated. Thank you in advance!
0
Comment
Question by:jmarihart
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 5
  • 2
9 Comments
 

Author Comment

by:jmarihart
ID: 36552623
Thank you very much!
0
 

Author Comment

by:jmarihart
ID: 36552624
And actually it is the VSS service... sorry for the mistake.
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:Sandeshdubey
ID: 36555895
Ran vssadmin list writers and check which writer are failing.
check the permission in reg of vss and volsnap and add networkservice and give full permission
Install the latest SP and below patch and reboot the server this should fix the issue.
http://support.microsoft.com/kb/977096
http://support.microsoft.com/kb/980082

If still the issue persists re register the vss binary.Refer below link
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/windowsbackup/thread/ac1454e4-ad50-4e9c-88ba-d661dcf4b45b/
0
Windows Server 2016: All you need to know

Learn about Hyper-V features that increase functionality and usability of Microsoft Windows Server 2016. Also, throughout this eBook, you’ll find some basic PowerShell examples that will help you leverage the scripts in your environments!

 

Author Comment

by:jmarihart
ID: 36561431
If the windows backup works, does that rule this out? is Symantec just being lazy? Cause i have completed a fill backup using windows.
0
 
LVL 24

Accepted Solution

by:
Sandeshdubey earned 2000 total points
ID: 36565214
There is no harm in installing the above patch.Once the patches are install reboot the server and fire the symatec backup and check if you are facing any issue.

In case if the issue persist you can contact symantec backup vendor for the same.
0
 

Author Comment

by:jmarihart
ID: 36581791
ok, that seemed to help it out. Thank you!  We ran into a corrupt data file in a AVG file, and with the Recycle Bin so i excluded those from the backup and we got it to work.
0
 

Author Closing Comment

by:jmarihart
ID: 36581795
Thank you!
0

Featured Post

VIDEO: THE CONCERTO CLOUD FOR HEALTHCARE

Modern healthcare requires a modern cloud. View this brief video to understand how the Concerto Cloud for Healthcare can help your organization.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

I was prompted to write this article after the recent World-Wide Ransomware outbreak. For years now, System Administrators around the world have used the excuse of "Waiting a Bit" before applying Security Patch Updates. This type of reasoning to me …
Resolving an irritating Remote Desktop connection that stops your saved credentials from being used.
There are cases when e.g. an IT administrator wants to have full access and view into selected mailboxes on Exchange server, directly from his own email account in Outlook or Outlook Web Access. This proves useful when for example administrator want…
In this brief tutorial Pawel from AdRem Software explains how you can quickly find out which services are running on your network, or what are the IP addresses of servers responsible for each service. Software used is freeware NetCrunch Tools (https…
Suggested Courses

777 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question