Configuration system failed to initialize

Hi I am trying to establish connection with server and encouter "Configuration system failed to initiaze at "ConnectionString = ConfigurationManager.AppSettings.Get("ConnectionString");"

"
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.Data.SqlClient;
using System.Diagnostics;
using System.Runtime.InteropServices;
using System.Configuration;
using System.Collections;
using System.Collections.Specialized;

namespace Connections
{
    
    public partial class Form1 : System.Windows.Forms.Form 
    {
        private string ConnectionString;
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
         
            ConnectionString = ConfigurationManager.AppSettings.Get("ConnectionString");
            SqlConnection con = new SqlConnection(this.ConnectionString);
            con.Open();
            MessageBox.Show(con.State.ToString());
            con.Close();
            
        }

        private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            this.Refresh();
           //ConnectionString = ConfigurationSettings.AppSettings.Get("ConnectionString");

        }
    }
}


///////////////////////////////////////////////////////////

<?xml version="1.0"?>
<configuration>
  
<configSections>  
</configSections>
  
<connectionStrings>
  <add name ="MaterialProdApp.Properties.Settings.CAMSConnectionString" connectionString="Data Source=TRamanah\SQLEXPRESS;Initial Catalog=CAMS;Persist Security Info=True;User ID=sa" providerName="System.Data.SqlClient" />
</connectionStrings>
  
<appSetting>
  <!-- Configure Sql Cennection String here-->
  <!--  Configure SQL Connection string here  -->
  <add key="LogErrorFile" value="ErrorLog.txt" />
  <add key="ProductionLine" value="A" />
  <add key="ConnectionString1" value="Data Source=172.16.93.252;Initial Catalog=CAMS;User ID=sa;Password=camssa;" />
  <add key="ConnectionString" value="Data Source=(local)\SQLEXPRESS;Initial Catalog=CAMS;User ID=sa;Password=abc123;" />
  <add key="ClientSettingsProvider.ServiceUri" value="" />
</appSetting>
  
</configuration>

Open in new window

Rama TitoProgrammerAsked:
Who is Participating?
 
nishant joshiConnect With a Mentor Technology Development ConsultantCommented:
try to use Properties.setting.Default.-----------
your connection string
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.