Still celebrating National IT Professionals Day with 3 months of free Premium Membership. Use Code ITDAY17

x
?
Solved

#550 5.1.1 RESOLVER.ADR.RecipNotFound; not found ##

Posted on 2011-09-19
2
Medium Priority
?
1,285 Views
Last Modified: 2012-05-12
We have a single sbs2008 running exchange.

All of our e-mails for current users are working fine. However when we create a new user, and try to send external e-mails through the new account, we get a bounce back as follows :-

Diagnostic information for administrators:

Generating server: SBS2008.tgdomain.local

nigel@domainname.co.uk
#550 5.1.1 RESOLVER.ADR.RecipNotFound; not found ##

Original message headers:

Received: from SBS2008.tgdomain.local ([fe80::415b:f737:c0e7:3927]) by
 SBS2008.tgdomain.local ([fe80::415b:f737:c0e7:3927%10]) with mapi; Mon, 19 Sep
 2011 13:02:07 +0100
Content-Type: application/ms-tnef; name="winmail.dat"
Content-Transfer-Encoding: binary
From: copier2 <copier2@tgdomian.co.uk>
To: "nigel@domainname.co.uk" <nigel@domainname.co.uk>
Date: Mon, 19 Sep 2011 13:02:06 +0100
Subject: test
Thread-Topic: test
Thread-Index: AQHMdsPzlYvRiFk6A0iNX5sF+6CTsg==
Message-ID: <4BA9FDE58FCC87499C76D2776D34E53612E9A34B04@SBS2008.tgdomain.local>
Accept-Language: en-US
Content-Language: en-GB
X-MS-Has-Attach:
X-MS-TNEF-Correlator: <4BA9FDE58FCC87499C76D2776D34E53612E9A34B04@SBS2008.tgdomain.local>
MIME-Version: 1.0

Internal mail works fine, and we can receive e-mail from an external scource.

Can anyone advise on how we can troubleshoot this, so that new users can send external mail?

Many thanks.
0
Comment
Question by:nigelbeatson
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
2 Comments
 

Accepted Solution

by:
nigelbeatson earned 0 total points
ID: 36559682
I have resolved this myself. Thanks.

I had been trying to add accepted domains to our exchange server, in an an attempt to say that any mail from this domain should be accepted. I must have miss understood what this was for, as when added to the Organization - hub transport - accepted domains, it creates the reported issue.

I have therefore resolved this incident, and will raise another about the best way to add eccepted domains so that they are not bounced or spam filtered.

Many thanks.
0
 

Author Closing Comment

by:nigelbeatson
ID: 36559685
resolved own issue
0

Featured Post

Office 365 Training for Admins - 7 Day Trial

Learn how to provision tenants, synchronize on-premise Active Directory, implement Single Sign-On, customize Office deployment, and protect your organization with eDiscovery and DLP policies.  Only from Platform Scholar.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

If you troubleshoot Outlook for clients, you may want to know a bit more about the OST file before doing your next job. IMAP can cause a lot of drama if removed in the accounts without backing up.
On September 18, Experts Exchange launched the first installment of the Help Bell, a new feature for Premium Members, Team Accounts, and Qualified Experts. The Help Bell will serve as an additional tool to help teams increase question visibility.
To show how to create a transport rule in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Rules tab.:  To cr…
Exchange organizations may use the Journaling Agent of the Transport Service to archive messages going through Exchange. However, if the Transport Service is integrated with some email content management application (such as an antispam), the admini…
Suggested Courses

704 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question