Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
?
Solved

Exchange 2007 will only receive short new email

Posted on 2011-09-22
5
Medium Priority
?
164 Views
Last Modified: 2013-09-14
Exchange 2007 on sbs 2008
will receive new email under 13 lines long, but not replies forwards of email with more than 13 lines of text.
Have uninstalled and reinstall the antispam agent, marked it as on and then off, only the successfully delivered emails get logged in the scl log. in C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\TransportRoles\Logs\  
Have contacted my normal tech support contacts but have had no fix .
0
Comment
Question by:Novahux
  • 4
5 Comments
 
LVL 2

Author Comment

by:Novahux
ID: 36578820
Forget the 13 line thing its any email 4KB or less is ok .
Any email 5KB or larger is ignored.
0
 
LVL 15

Expert Comment

by:jerseysam
ID: 36579436
Please check there are no message size limits set:

Organization Configuration | Hub Transport | Global Settings tab | Transport Settings | properties | General tab.

Also check:

Server Configuration | Hub Transport | select a Hub Transport server | Receive Connectors -> select a connector | Properties | General tab.

And for Sending:
Organization Configuration | Hub Transport | Send Connectors -> select connector | Properties | General tab

And Exchange:

Recipients | Mailbox -> select mailbox (or select another recipient type such as a contact or mail user from the corresponding node) | properties | Mail Flow Settings tab | Message Size Restrictions
0
 
LVL 2

Author Comment

by:Novahux
ID: 36581962
Mail size is all set normal (well it was bumped to 20MB in out last year).

I have noticed the mail that's not delivered, bumps to the secondary MX record (pop3 backup).
Its as if the mail gets nowhere near the exchange server.
have reset the router settings and will put a new modem/router in place tomorrow.

0
 
LVL 2

Accepted Solution

by:
Novahux earned 0 total points
ID: 38128997
Turned out to be a managed switch error.
0
 
LVL 2

Author Closing Comment

by:Novahux
ID: 39492438
Turned out to be a managed switch error.
Phone company supplied a procurve with settings tweaked for comms.
By passing the switch fixed it, Comms people have since corrected the procurve settings.
0

Featured Post

Keep up with what's happening at Experts Exchange!

Sign up to receive Decoded, a new monthly digest with product updates, feature release info, continuing education opportunities, and more.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

This is a very interesting topic. Ransomware has been around for a while but has increased drastically over the last year or so.
In migration, Powershell can be a very crucial tool to achieve success and finalize projects within deadline or even fix issues. X500 or Legacy Exchange DN Attribute can cause lots of issue during the migration
If you’ve ever visited a web page and noticed a cool font that you really liked the look of, but couldn’t figure out which font it was so that you could use it for your own work, then this video is for you! In this Micro Tutorial, you'll learn yo…
Exchange organizations may use the Journaling Agent of the Transport Service to archive messages going through Exchange. However, if the Transport Service is integrated with some email content management application (such as an anti-spam), the admin…

589 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question