Solved

Scan to email on Bizhub c35 not working properly after SBS migration

Posted on 2011-09-23
5
2,867 Views
Last Modified: 2012-06-21
I've got a Konica Minolta C35 that has issues with scan to email after migration from SBS 2003 with Exchange 2003 to SBS 2008 with Exchange 2007. I've changed all the SMTP server and DNS server settings and have a connector in Exchange 2007 with anonymous relay permissions. With that connector, I have SMTP authentication off on C35. The issue I have is that only 1 internal user can receive messages from device and only when device e-mail address is set to copier@internaldomain.local. If I change it to copier@externaldomain.com, she can't receive messages either. Exchange message tracking only shows messages that match the settings that work.

I've done this several other times on different servers and printers with no issues, but this is first time working with a Konica Minolta printer, so that's where I'm assuming the problem is.

Errors from C35 are no help as they just say "Error" and give no details.
0
Comment
Question by:ByteCafeSupport
  • 3
  • 2
5 Comments
 
LVL 10

Accepted Solution

by:
ThorinO earned 500 total points
ID: 36588010
To confirm you have an internal relay connector that has the IP of the copier in it? On the authentication tab do you have only the first and last box checked?
0
 

Author Comment

by:ByteCafeSupport
ID: 36588129
On this server, connector had none checked on authentication tab. Those are now checked. Also had only Anonymous checked on Permission Groups tab. Compared against another server (Exchange 2010) and also had Exchange servers checked, so did this on this server.

On another Exchange 2010 server that is working, have TLS and Basic on Authentication tab and Anonymous users and Exchange users on Permission Groups tab.

Will have someone onsite test and report back.

Thanks for the quick response.

This is what I usually follow to set connector up, obviously missed some this time:
http://www.petri.co.il/authenticated-or-anonymous-smtp-relay-with-exchange-2007.htm
0
 
LVL 10

Expert Comment

by:ThorinO
ID: 36588408
Please see the following link on how to configure a relay and you will need to add the IP of the printer to it.

https://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2006/12/28/3397620.aspx
0
 

Author Closing Comment

by:ByteCafeSupport
ID: 36588676
Looks like it's working now. Issue appears to just have been the connector I created.
0
 
LVL 10

Expert Comment

by:ThorinO
ID: 36588826
Cool
0

Featured Post

Is Your Active Directory as Secure as You Think?

More than 75% of all records are compromised because of the loss or theft of a privileged credential. Experts have been exploring Active Directory infrastructure to identify key threats and establish best practices for keeping data safe. Attend this month’s webinar to learn more.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Utilizing an array to gracefully append to a list of EmailAddresses
Not sure what the best email signature size is? Are you worried about email signature image size? Follow this best practice guide.
To show how to generate a certificate request in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.:  First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Servers >> Certificates…
To add imagery to an HTML email signature, you have two options available to you. You can either add a logo/image by embedding it directly into the signature or hosting it externally and linking to it. The vast majority of email clients display l…

910 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

20 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now