• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 403
  • Last Modified:

Cannot mount Exchange 2003 stores

Hello

We have a sbs 2003 server running exchange 2003.
Yesterday the server crashed and i had to restore it to a different hardware from an acronis image.
The acronis image was 2 days old.I managed to successfully restore the image to the new server
maintaining the same partition names (c: and e: for the data).I put the drivers of the network card and gave the same ip address as before.All is working correctly except exchange 2003 which refuses to mount the store giving errors 9175 and 9518.I tried restoring the previous day backup from ntbackup selecting the option that "this is the last backup" with no success.Any ideas please because it's very urgent! Thank you

Event Type:      Error
Event Source:      MSExchangeSA
Event Category:      MAPI Session
Event ID:      9175
Date:            27/9/2011
Time:            8:51:13 pµ
User:            N/A
Computer:      SERVER01
Description:
The MAPI call 'OpenMsgStore' failed with the following error:
The Microsoft Exchange Server computer is not available.  Either there are network problems or the Microsoft Exchange Server computer is down for maintenance.
The MAPI provider failed.
Microsoft Exchange Server Information Store
ID no: 8004011d-0526-00000000

For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.

Event Type:      Error
Event Source:      MSExchangeIS
Event Category:      General
Event ID:      9518
Date:            27/9/2011
Time:            8:50:43 pµ
User:            N/A
Computer:      SERVER01
Description:
Error 0xfffffb40 starting Storage Group /DC=local/DC=venetos/CN=Configuration/CN=Services/CN=Microsoft Exchange/CN=VENETOS/CN=Administrative Groups/CN=first administrative group/CN=Servers/CN=SERVER01/CN=InformationStore/CN=First Storage Group on the Microsoft Exchange Information Store.
Storage Group - Initialization of Jet failed.

For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.

0
aciddo
Asked:
aciddo
  • 2
  • 2
1 Solution
 
Viral RathodConsultantCommented:
Please refer my article

http://viralr.wordpress.com/2011/05/06/exchnage-store-dismounted/

Letus know if you have any query's .
0
 
Viral RathodConsultantCommented:
Also refer following article:

http://support.microsoft.com/kb/264228
0
 
gaurav05Commented:
Hi,

Apply first following Cause of Resolution

http://support.microsoft.com/kb/896143

0
 
aciddoAuthor Commented:
I tried all the methods but no one worked to me.Finally I tried moving the log files from the "C:\Program Files\Exchsrvr\MDBDATA"  to another location and restarted the "Information Store Service" and voila it managed to successfully mount the database!
0
 
aciddoAuthor Commented:
finally it worked
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Making Bulk Changes to Active Directory

Watch this video to see how easy it is to make mass changes to Active Directory from an external text file without using complicated scripts.

  • 2
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now