Solved

IIS7.5 Strange 500 Server Error

Posted on 2011-09-27
4
921 Views
Last Modified: 2012-05-12
Hi,

I'm running IIS7.5 on Windows Server 2008 in Integrated Pipeline Mode, running the app pool as 32 Bit, and .NET 4.

I'm getting a 500 Internal Server Error on this server. What is strange is that on my staging server with the same settings, the site works fine, but I get this 500 error on my production server.

It's also strange that the error is referring to something about ISAPI, but, honestly, I have no idea what that is and I'm almost positive I'm not using whatever this is.

Here's the error info:

Module: IsapiModule
Notification: ExecuteRequestHandler
Handler: AboMapperCustom-65629
Error Code: 0x800700c1

Thanks for your help.
0
Comment
Question by:infotechelg
  • 3
4 Comments
 
LVL 13

Accepted Solution

by:
khairil earned 500 total points
ID: 36711673
Hi,

Try,
Check IIS modules

1. Open IIS Manager.
2. Take server name node on tree pane on the left
3. On the middle pane, double click Modules icon
4. Check from the list is there any suspicious module - especially named as describe in error
5. Delete after taking details on it.

Check the Handler Mappings
1. Open IIS Manager.
2. Take server name node on tree pane on the left
3. On the middle pane, find and double click Handler Mapping
4. Find Handler that specify in error.
5. Take the details and delete.

0
 

Author Comment

by:infotechelg
ID: 36711716
Thanks, khairil.

I tried deleting the IIS Module, IsapiModule (%windir%\System32\inetsrv\isapi.dll) and received a "lock violation" error.

In the handler mappings, there are many ISAPI items listed. Do I try to delete them all?
0
 

Author Comment

by:infotechelg
ID: 36711825
Khairil,

I realized in the handler mappings, there was a specific reference to AboMapperCustom-65629, so I removed that from the list.

Now I'm getting a Default.aspx "has not been pre-compiled, and cannot be requested", which, is not true, because it is.

So, now what do I do? :)
0
 

Author Closing Comment

by:infotechelg
ID: 36711981
khairli, i just re-published the project and re-copied the "bin" files over to production and everything works. Thanks for your help!
0

Featured Post

Is Your AD Toolbox Looking More Like a Toybox?

Managing Active Directory can get complicated.  Often, the native tools for managing AD are just not up to the task.  The largest Active Directory installations in the world have relied on one tool to manage their day-to-day administration tasks: Hyena. Start your trial today.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Background Information Recently I have fixed file server permission issues for one of my client. The client has 1800 users and one Windows Server 2008 R2 domain joined file server with 12 TB of data, 250+ shared folders and the folder structure i…
Restoring deleted objects in Active Directory has been a standard feature in Active Directory for many years, yet some admins may not know what is available.
This tutorial will walk an individual through configuring a drive on a Windows Server 2008 to perform shadow copies in order to quickly recover deleted files and folders. Click on Start and then select Computer to view the available drives on the se…
This tutorial will walk an individual through the steps necessary to install and configure the Windows Server Backup Utility. Directly connect an external storage device such as a USB drive, or CD\DVD burner: If the device is a USB drive, ensure i…

749 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question