Solved

Problem playing an MP4 video from iPad hosted on SharePoint 2007

Posted on 2011-09-27
6
2,138 Views
Last Modified: 2012-05-13
Hello Experts,

I have a mp4 file file that is hosted on SharePoint.
I am having a problem playing it from my iPad. I do not get an error, just an broken play button/video icon.
I know my issue is not codec related as I can play that same exact from my iPad if copy to a differnt webserver. Something about the fact that video is hosted on SharePoint is blocking the iPad from playing the video.
Any Suggestions? Thanks!
0
Comment
Question by:MikeXna
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
6 Comments
 
LVL 4

Expert Comment

by:jschristian44
ID: 36713408
is sharepoint like a wifi spot or something?  try going into the settings in sharepoint and put like allow full use.  i know on networks you have to go in the properties and allow people to read/write so it is probably teh same thing.
0
 

Author Comment

by:MikeXna
ID: 36713795
Thanks for you comment, but I may need a Microsoft SharePoint Guru for this one, or a HTML 5 Code Guru.
I would also like to add that I am just clicking a link to the mp4 using a basic run of the mill A Tag.
In other words, It's just a normal link, I am not using any fancy html 5 video tag here.
Something on SharePoint,(core.js?) is causing some confusion on the iPad.
Anyone have any ideas?
I am tempted to look into a html 5 video tag solution, but I could use some advice for formatting a video tag.  In otherwords, Can someone share a complete sample starting with an IF statement so that the IF Browser is Mobile Safari or IF OS is iOS then process the video tag?
Thanks All for any advice.
0
 
LVL 81

Accepted Solution

by:
David Johnson, CD, MVP earned 500 total points
ID: 37015698
in your IIS you need to add a mime type
Extension: mp4
MIME type: video/mpeg

now you should have no problems
0
 

Author Comment

by:MikeXna
ID: 37282818
I am sorry for the delay in responding.  Thank you for your comments.  I am only a site collection admin in share point so I asked my IIS admin to add the mp4 mime type.  That makes sense.  He said he did and the servers were restarted but continue to have the same issue playing the video on share point from iPad. Anything else to look for that can explain this?
0

Featured Post

On Demand Webinar - Networking for the Cloud Era

This webinar discusses:
-Common barriers companies experience when moving to the cloud
-How SD-WAN changes the way we look at networks
-Best practices customers should employ moving forward with cloud migration
-What happens behind the scenes of SteelConnect’s one-click button

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

When it comes to write a Context Sensitive Help (an online help that is obtained from a specific point in state of software to provide help with that state) ,  first we need to make the file that contains all topics, which are given exclusive IDs. …
When using a search centre, I'm going to show you how to configure Sharepoint's search to only return results from the current site collection. Very useful when using Office 365 with multiple site collections.
Viewers will learn the basics of making and using Impulse Kits in Ableton Live. Load new Impulse into an empty MIDI track: Fill the 8 empty sample slots with drum samples: Adjust parameters to tailor each sound as desired: Proceed to create be…
Viewers will learn key ranges in Sampler to make their sampled instruments sound more realistic Gather samples of various notes and drag them to Key Range panel: Set proper root key for each sample: Select all the samples with Command-A (or Ctrl…

728 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question