Solved

New blackberry does not send emails after device swap through BIS

Posted on 2011-09-28
4
635 Views
Last Modified: 2012-05-12
Hello all,

I have a phone (8900) that was old and rubbish, we swapped it with a less rubbish 8900. I activated the BIS on it and went on the website to see a successful device swap message appear, but the problem is that it does not send or receive emails!

i have rebooted countless times, removed the service books and resent them, removed the account from BIS, re-added it.

it is strange, the only time emails come through is when i reboot the phone, then one will appear that has been pending but there are many more that have not arrived and no further ones will arrive until next reboot.

also, when i send email from it i can see the email appearing in the sent items on OWA but it never reaches the recipient (not a firewall or something issue as i tried multiple mailboxes and sending from OWA works fine, just not from the blackberry)

any advice would be much appreciated.
0
Comment
Question by:catomax
  • 2
4 Comments
 
LVL 11

Accepted Solution

by:
junaidIT earned 250 total points
ID: 36813313
http://btsc.webapps.blackberry.com/btsc/search.do?cmd=displayKC&docType=kc&externalId=KB21918

do a factory reset or if not working, then reload the os. download and install the latest version of desktop manager on the computer. go to the url below , choose the carrier and download the os file and run it on the computer.

once done, connect the blackberry back and start the reload of the os via appliation loader.

gudl uck
0
 

Author Comment

by:catomax
ID: 36813328
I may have forgotten to mention that it is on the BIS.

i will update the software but also i have realised something today, it is only sending/receiving internal mail!
other people on the same domain as him can send and receive mail to his blackberry but anything external still shows up on webmail but not the blackberry, very strange
0
 
LVL 2

Assisted Solution

by:cntrlaltd3l
cntrlaltd3l earned 250 total points
ID: 36818334
@ Check whether the Wireless Synchronization is On or Off.
@ Check the Inbox Management check all the mail accounts are checked or not.
@ In the Options, the Email Reconcilliation for the email accounts should be " MailBox Wins."
@ If this also didnt work, ask the Service Provider of BIS, to re-configure your profile. It will swipe entire organizer data and will starts the new BIS account for the device.
0
 

Author Closing Comment

by:catomax
ID: 36918377
This never resolved itself so i will continue looking into it.

thanks for the responses though.
0

Featured Post

How to run any project with ease

Manage projects of all sizes how you want. Great for personal to-do lists, project milestones, team priorities and launch plans.
- Combine task lists, docs, spreadsheets, and chat in one
- View and edit from mobile/offline
- Cut down on emails

Join & Write a Comment

Granting full access permission allows users to access mailboxes present in their database. By giving full access permission one can open and read the content of any mailbox but cannot send emails from that mailbox.
Resolve DNS query failed errors for Exchange
In this video we show how to create a mailbox database in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Servers >> Data…
To show how to create a transport rule in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Rules tab.:  To cr…

758 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

13 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now