Solved

Exchange 2010 not working with Symantec Mail Security for Microsoft Exchange 6.5

Posted on 2011-10-01
7
1,231 Views
Last Modified: 2013-12-09
Hello Experts,

We have an Exchange 2010 Enterprise Edition Server running on Windows Server 2008 R2 Enterprise Edition. Its a single Exchange server setup, we have a separate AD server. Whenever we install Symantec Mail Security for Microsoft Exchange 6.5, within a few hours to a few days, we stop recieving email. When we unistall the SMSMSE, mail flow starts again. Because its our production server, we have not had a chance to spend too much time trying to figure out why mail flow is getting affected by SMSMSE.

Any ideas?
0
Comment
Question by:Chewe Chileshe
  • 2
  • 2
  • 2
  • +1
7 Comments
 
LVL 42

Expert Comment

by:Amit
ID: 36897531
Can you stop the Symantec Service and check the mail flow.
0
 
LVL 42

Expert Comment

by:Amit
ID: 36897534
Oh my mistake, i just saw you uninstalled and it start working...that means you know the root cause...check with symantec vendor for this issue.
0
 
LVL 12

Expert Comment

by:Deepu Chowdary
ID: 36898370
Antivirus is a file level scanning which was intended for security porpose.
Its suggestable to exclude exchange from such antivirus applications.
Go through this usefull link.
0
NAS Cloud Backup Strategies

This article explains backup scenarios when using network storage. We review the so-called “3-2-1 strategy” and summarize the methods you can use to send NAS data to the cloud

 
LVL 2

Author Comment

by:Chewe Chileshe
ID: 36898652


The antivirus  am refering too is an intergarated Exchange Email Antivirus, not the regular computer antivirus. Symantec Mail Security for Microsoft Exchange is the product we are using.

0
 
LVL 12

Accepted Solution

by:
Deepu Chowdary earned 500 total points
ID: 36898825
You have to contact AV Vendor for this.
0
 
LVL 2

Author Closing Comment

by:Chewe Chileshe
ID: 37026956
Although I have not yet contacted the vendor, I have been unable to find another solution
0
 

Expert Comment

by:Balco
ID: 37054910
Hi netconn2011,

can you please tell me your solution as I ahev teh same problem and Symantec have said they have not seen this happen before.

Thanks
0

Featured Post

Is Your AD Toolbox Looking More Like a Toybox?

Managing Active Directory can get complicated.  Often, the native tools for managing AD are just not up to the task.  The largest Active Directory installations in the world have relied on one tool to manage their day-to-day administration tasks: Hyena. Start your trial today.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Not sure what the best email signature size is? Are you worried about email signature image size? Follow this best practice guide.
Learn to move / copy / export exchange contacts to iPhone without using any software. Also see the issues in configuration of exchange with iPhone to migrate contacts.
In this video we show how to create a Resource Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: Navigate to the Recipients >> Resources tab.: "Recipients" is our default selection …
To show how to create a transport rule in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Rules tab.:  To cr…

895 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

13 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now