SharePoint Central Admin only available via Ip, not hostname

Hi,

We have a SP2007 farm for staging.
Suddenly the CA is not longer available when using the hostname, but only via the IP.

So:

https://servername:port does not work ('page canot be displayed'

but

http://IP_address:port, works fine and the CA is displayed.

Whjat could be the root cause of this behaviour?

Thanks
CCBeluxAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

JohnGrunwellCommented:
Try and go to command prompt and run ipconfig/flushdns
then try the sharepoint site again.
CCBeluxAuthor Commented:
Tx for the suggestion, but it didn't help.
I suspect a problem at the IIS level (running IIS 6 on Win Serv 2003)
JohnGrunwellCommented:
try and ping server.local.com  does it give the local ip address?
Active Protection takes the fight to cryptojacking

While there were several headline-grabbing ransomware attacks during in 2017, another big threat started appearing at the same time that didn’t get the same coverage – illicit cryptomining.

CCBeluxAuthor Commented:
it does
JohnGrunwellCommented:
have you tried an iisreset
CCBeluxAuthor Commented:
of course ;-)
(and the machine has also been restarted)
JohnGrunwellCommented:
CCBeluxAuthor Commented:
i suppose, that didn't change
i have two configured (like on our live farm)

https://servername:port                  to       https://servername.local.com:port
https://servername.local.com:port  to      https://servername.local.com:port
CCBeluxAuthor Commented:
anyone else?
CCBeluxAuthor Commented:
problem was due to wrong host header setting in IIS6
we've fixed in with cscript.exe

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
CCBeluxAuthor Commented:
problem was due to wrong host header setting in IIS6
we've fixed in with cscript.exe
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Microsoft SharePoint

From novice to tech pro — start learning today.