Wordpress blog section not using my template throughout?

Hi, I Have set up a template for the blog section of my site.
Problem is if you click on the archives or recent post link, you are taken to a page that uses the default template - I need it to continue to use the blog template i have set up?
How can I fix this?"
LVL 11
Amanda WatsonWeb DeveloperAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

PragmatiCoderCommented:
You should create an "archive.php" for the theme you are using

Basically you just copy the archive.php that's inside the default wordpress theme, and adjust it to your styles

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Amanda WatsonWeb DeveloperAuthor Commented:
Great thank you, that works great for the archives - what about the recent posts link?
Amanda WatsonWeb DeveloperAuthor Commented:
found it it was single.php
Amanda WatsonWeb DeveloperAuthor Commented:
Great thanks
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
WordPress

From novice to tech pro — start learning today.