Want to protect your cyber security and still get fast solutions? Ask a secure question today.Go Premium

x
?
Solved

Outlook 2011 for Mac Connection Problems

Posted on 2011-10-11
6
Medium Priority
?
1,442 Views
Last Modified: 2013-02-16
I'm having problems with Outlook 2011 on a Mac running Lion.

When I add the Exchange Account Outlook will start to download all my email and then stop, prompting me to enter my password again. The message is:

Ther server for account "joe.bloggs@microsoft.com" returned the error "Logon failure: unknown user name or bad password". Your username/password or secutiry settings may be incorrect. Would you like to try re-entering your password?"

I re-enter the password and it connects again and then fails again.

I have tried it with proxy settings on/off/automatic all with the same issue. The Mac connects to our wireless fine with a certificate.

We use Exchange 2010, Windows 2008 Server and everything works fantastically on our PCs!

I have seen a few references to this on the web but to no avail.
0
Comment
Question by:IvanhoeGrammar
  • 2
4 Comments
 

Expert Comment

by:ITS-Support
ID: 36954478
Have you configured it using an internal hostname / IP?
Also the automatic discovery will populate the RPC over HTTP settings in the Connection tab. Check this to see if something has been populated in there and if so, if it is correct.
0
 
LVL 28

Expert Comment

by:jhyiesla
ID: 36954899
If you don't have this set already, make sure that in the Preferences under Account that you have chosen under Method to use user name and password and then put those in the fields provided.  The thing you really want to use is Kerberos, but OS X has always had some issues with that and it seems that MS Outlook 2011 has just exacerbated it. I started out with Kerberos as the Method, but kept running into issues with authenticating and staying connected. Since I switched to using username and password, my issues along that line have disappeared.
0
 

Author Comment

by:IvanhoeGrammar
ID: 36959909
IT S-Support: I have confirgued it using https://exchange.microsoft.com/EWS/Exhange.asmx. I can't see a Connection tab so not sure what you mean there?

jhyiesla: Not using Kerberos
0
 

Accepted Solution

by:
IvanhoeGrammar earned 0 total points
ID: 38286406
It seems to have fixed itself with an Office update :)
0

Featured Post

Simplify Active Directory Administration

Administration of Active Directory does not have to be hard.  Too often what should be a simple task is made more difficult than it needs to be.The solution?  Hyena from SystemTools Software.  With ease-of-use as well as powerful importing and bulk updating capabilities.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

There are literally thousands of Exchange recovery applications out there. So how do you end up picking one that’s ideal for your business & purpose? By carefully scouting the product’s features, the benefits it offers you, & reading ample reviews f…
In my humble opinion (IMHO), TouchDown from Symantec is the best in class for this type of application, but Symantec has end-of-lifed it and although one can keep using it, it will no longer be supported or upgraded.  Time to look for alternatives t…
This Micro Tutorial hows how you can integrate  Mac OSX to a Windows Active Directory Domain. Apple has made it easy to allow users to bind their macs to a windows domain with relative ease. The following video show how to bind OSX Mavericks to …
This video discusses moving either the default database or any database to a new volume.
Suggested Courses

564 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question