[Okta Webinar] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 488
  • Last Modified:

exchange 2010 database not monted during setup

HI,

I tried to setup Microsoft Exchange and got a error on setup in last stage saying database failed to mount.

Im looking now and log is showing

"Active Manager failed to mount database Mailbox Database 1857728858 on server exchange.cnet.local. Error: An Active Manager operation failed. Error: The database was never mounted."

It passed all the other tests on install but stuck on last stage.

Any help would be appreciated.
0
JonathanJns
Asked:
JonathanJns
  • 4
  • 2
1 Solution
 
jbvernejCommented:
Hello,

I think your dag couldn't find files on disk in order to begin replication, so :

1- create the database (not within a DAG)
2- mount the database  once   ( this step only creates .edb file and .log on disk )
3- then add this database in the DAG
0
 
JonathanJnsAuthor Commented:
Im quite new to exchange 2010 is there a step by step any where in doing the proces you have suggested ?
0
 
RadweldCommented:
Did you create the database availability group because I wasn't aware you could install this at the time of install. If setup completed and you instantly tried to creat a dag then the first database might not have mounted.

Go into emc and drill down to organisation\mailbox servers and look at the status of the database there.

Right click mount database if it's not mounted.
0
Free learning courses: Active Directory Deep Dive

Get a firm grasp on your IT environment when you learn Active Directory best practices with Veeam! Watch all, or choose any amount, of this three-part webinar series to improve your skills. From the basics to virtualization and backup, we got you covered.

 
JonathanJnsAuthor Commented:
Should the setup have created the database vailabilty group ?
0
 
RadweldCommented:
No you build the server first then create the dag
0
 
JonathanJnsAuthor Commented:
It was down to server not having enough memory allocated,it had 4gb so I changed to 8 and now it's working fine.

0
 
JonathanJnsAuthor Commented:
Done some research and testing
0

Featured Post

Creating Active Directory Users from a Text File

If your organization has a need to mass-create AD user accounts, watch this video to see how its done without the need for scripting or other unnecessary complexities.

  • 4
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now