• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 308
  • Last Modified:

Error when going to OWA

"500 - Internal server error There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed" When you goto to the owa.  Also won't allow iphones to connect to server either.
0
meszo
Asked:
meszo
  • 3
  • 2
  • 2
  • +2
1 Solution
 
Deepu ChowdaryCommented:
This may be a certificate issue.
Check event viewer and also run get-exchangecertificate| fl.
Check the validity of all certificates and renew if needed.
If its a 3rd paty CA you should consult them, if not renew it and restart the MS Exchange transport service.
0
 
Deepu ChowdaryCommented:
Also check the same by accessing owa from other machines too..
0
 
meszoAuthor Commented:
Cert is valid. restarted the service and still have the issue
0
Simplify Active Directory Administration

Administration of Active Directory does not have to be hard.  Too often what should be a simple task is made more difficult than it needs to be.The solution?  Hyena from SystemTools Software.  With ease-of-use as well as powerful importing and bulk updating capabilities.

 
SuperTacoCommented:
have you run iisreset /noforce.  

which servvice did you try to restart?

did you try to restart the information store or the system attendant?  If those are giving you issues, check DNS, and/or remove IPv6 from the machine (disable it through the registry)  If IPv6 is not used in your network, and it's enabled on the exchange server, it could cause issues with Exchange seeing AD, thereby causing issues with those 2 services.

0
 
ash007Commented:
Please check if default web site is working using https://localhost  &  let me know
0
 
RadweldCommented:
In powershell run

Test-servicehealth

Look for any services not running and restart them with start-service <service name> my test rig won't automatically start several services and the behaviour is like yours.
0
 
RadweldCommented:
Sorry this is assuming exchange 2007 or later
0
 
meszoAuthor Commented:
this is the eroor when i goto local host

HTTP Error 500.19 - Internal Server Error
The requested page cannot be accessed because the related configuration data for the page is invalid.

also Microsoft Exchange Unified Messaging is not started and won't start
0
 
meszoAuthor Commented:
Outsourced IT fixed it
0

Featured Post

Free learning courses: Active Directory Deep Dive

Get a firm grasp on your IT environment when you learn Active Directory best practices with Veeam! Watch all, or choose any amount, of this three-part webinar series to improve your skills. From the basics to virtualization and backup, we got you covered.

  • 3
  • 2
  • 2
  • +2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now