• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 397
  • Last Modified:

exchange/outlook outbox problem

I have a few users for some reason when sending messages the message is sent however, the message remains in their outbox. This happens sporadically. One month it happens and then four months later it repeats itself. I was finally able to recreate the problem sending some attachments. The attachments were 60k in size. The user sent the message to myself and I was able to receive it with it stuck in her outbox. I forwarded the message all around and had no problems receiving this but I was in another office. it is just the folks in her office having this issue.

I had the user to try this using OWA and we were able to recreate the problem. One other thing to note that when trying to move the message from the outbox the machine locked up. We went in OWA and tried this and we received an error that the message was moved access denied from the users mailbox with her logged on with her credentials.

I know this might sound like a network issue but I did a outlook.exe /rpcdiag and there were no failures. Also everything else is working fine as far as I could tell on the machine please help.
0
techdrive
Asked:
techdrive
  • 2
1 Solution
 
JacobfwCommented:
Have seen this before for individual users sending to people in their contact list with a corrupt contact.

SOLUTION:  

1. Start Outlook and click on "Contacts" to go to the contacts section of the navigation pane.  
2. Right click "Contacts" *within* the navigation pane (on the left).  
3. Select "Create New Folder" and name it "Temp".
4. Select All contacts and *copy* them into the Temp folder.
5. Select All the contacts just created and paste them back into the original Contacts Folder.  
6.  When prompted to "Update" the first contact in your contacts list, choose "Update All."

0
 
apache09Commented:
Not stated ABove, but im guessing the users are using OUtlook 2010

If this is the case, download and install office 2010 SP1
http://support.microsoft.com/kb/2460049

Its a known issue and is resolved in this SP
0
 
techdriveAuthor Commented:
I forgot to mention this guys. These are all outlook 2007 vista clients.
0
 
apache09Commented:
Just so happens that this was also an known issue in Outlook 2007

Can you verify that Office 2007  has SP2?
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=5

0

Featured Post

Concerto's Cloud Advisory Services

Want to avoid the missteps to gaining all the benefits of the cloud? Learn more about the different assessment options from our Cloud Advisory team.

  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now