Outbound Exchange 2010 through Ironport C370

Posted on 2011-10-29
Last Modified: 2012-08-22
Gents, i have a exchange 2010 environment that works fine internally and can receive email externally just fine through ironport c370. problem is it i cant seem to get it to send email through the ironport device. I've checked all the places i know of to set for allowing it to relay email for the exchange server, but i am getting the below NDR in outlook from exchange.

The following organization rejected your message: (ironport fqdn)

Diagnostic information for administrators:

Generating server: (fqdn of one of the cas servers) (my outside test address) #553 #5.1.8 Domain of sender address <> does not exist (MTA, cas, with IP address, x.x.x.x). ##

the send connector on the cas server is routing mail through the smart host mechanism of course...redundant ironports so i got one in there by ip and one by fqdn. since i'm using the smarthost route, i'm not using dns mx records of any kind, but i've been seeing some postings with that as an additional setting as well. i know i'm missing something, but i'm just missing it here...need help fairly quick as organization cant send right now. its a new install, by the book. shut down old groupwise server and would prefer not to turn it back on before the weekend is over.  

btw the cas servers are in an cas array and i used both the cas array ip and the individual cas server ip in the relay section on the ironport and still nothing. any suggestions are greatly appreciated.
Question by:blackprophet69
    LVL 14

    Expert Comment

    by:Shabarinath Ramadasan
    Can you check if your hub server ip is allowed to relay emails to ironport?
    If  its there, from your hub serer, initiate a telnet session on smtp port and try sending a mail to our test address?

    Good luck

    Accepted Solution

    I forgot this was open, but it was an ironport setting. I ended up calling support and we got it.

    Author Closing Comment

    I figured it out.

    Expert Comment

    What was the setting?  I'm having the same issue and support is not really helping!

    Featured Post

    How your wiki can always stay up-to-date

    Quip doubles as a “living” wiki and a project management tool that evolves with your organization. As you finish projects in Quip, the work remains, easily accessible to all team members, new and old.
    - Increase transparency
    - Onboard new hires faster
    - Access from mobile/offline

    Join & Write a Comment

    Learn more about how the humble email signature can be used as more than just an electronic business card. When used correctly, a signature can easily be tailored for different purposes by different departments within an organization.
    Set OWA language and time zone in Exchange for individuals, all users or per database.
    In this video we show how to create a User Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Recipients >> Mailb…
    The video tutorial explains the basics of the Exchange server Database Availability groups. The components of this video include: 1. Automatic Failover 2. Failover Clustering 3. Active Manager

    746 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

    Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

    Join & Ask a Question

    Need Help in Real-Time?

    Connect with top rated Experts

    14 Experts available now in Live!

    Get 1:1 Help Now