We help IT Professionals succeed at work.
Get Started

Trouble Starting up Macbook Pro After Cloning with Carbon Copy Cloner

rajakesar
rajakesar asked
on
454 Views
Last Modified: 2012-05-12
I have a Macbook Pro that had a 320GB hard drive.  I  bought a new 1TB hard drive.  I connected the 1TB HD via USB (had a SATA->USB connector) and used Carbon Copy Cloner to clone the old HD to the new one.

Clone said it was successful.

I switched out the Hard Drives and now I get a flashing question mark.  I switched back to the old one and it booted back.

Just to test it, I connected the 1TB drive again via USB, click System Prefs, Start Up Disks, and selected the 1TB (which was connected via usb) and the system booted up fine.

I then took the 320 GB hd out again and connected the 1TB again via SATA and again I get the flashing question mark.  

I hold down Option to bring up the Start Up Manager and no disks appear.

This is really puzzling me.
Comment
Watch Question
This problem has been solved!
Unlock 1 Answer and 3 Comments.
See Answer
Why Experts Exchange?

Experts Exchange always has the answer, or at the least points me in the correct direction! It is like having another employee that is extremely experienced.

Jim Murphy
Programmer at Smart IT Solutions

When asked, what has been your best career decision?

Deciding to stick with EE.

Mohamed Asif
Technical Department Head

Being involved with EE helped me to grow personally and professionally.

Carl Webster
CTP, Sr Infrastructure Consultant
Ask ANY Question

Connect with Certified Experts to gain insight and support on specific technology challenges including:

  • Troubleshooting
  • Research
  • Professional Opinions
Did You Know?

We've partnered with two important charities to provide clean water and computer science education to those who need it most. READ MORE