Exchagn 2010 DAG membership Error during adding members

Hi

I am not able to add members in the DAG. for error message please check the attachment.
am230089Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

am230089Author Commented:
0
NivleshCommented:
are you able to post the contents of the log referred to in the above attachment?
0
am230089Author Commented:
AS per the LOG this is the Error Message.

An Active Manager operation failed. Error: An error occurred while attempting a cluster operation. Error: Cluster API '"OpenCluster(XXXXXXXXXXXXXXXX) failed with 0x6d9. Error: There are no more endpoints available from the endpoint mapper"' failed... This is OK
0
Problems using Powershell and Active Directory?

Managing Active Directory does not always have to be complicated.  If you are spending more time trying instead of doing, then it's time to look at something else. For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why

NivleshCommented:
do you already have members in the DAG cluster?
0
NAMEWITHELD12Commented:
could it be a port getting blocked?

are the servers on the same subnet?
0
Jessie Gill, CISSPTechnical ArchitectCommented:
Make sure all servers going into the DAG are on the same subnet.  

Can you provide screens of your DAG setup and Dag network setup
0
am230089Author Commented:
One DAG member is already added without any issue but still 4 i have to add
All  server are in same subnet.
right now no Port issue  all ports are open .
0
NivleshCommented:
have you setup an ip for your DAG cluster? Also have you configured a FQDN for it in your DNS Server? Might be a good idea to also add a reverse pointer.

0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
nashim khanExchange AdministratorCommented:
Hi,

Please see the below articles. It can help you to fix the issue. Kindly go through it.

http://www.shudnow.net/2009/10/29/exchange-2010-rtm-dag-using-server-2008-r2-%E2%80%93-part-1/

Thanks & Regards
Nashim Khan
0
R--RCommented:
Do you have an AV installed, disable it, reboot it and try.

check this.

http://www.experts-exchange.com/Software/Server_Software/Email_Servers/Exchange/Q_25000584.html
0
am230089Author Commented:
I have created 5 DAG for Dirrerent Sites, But this is Sixth side and i am not able to add the rest of the members in it.
DNS and othere config is same for all the sites.
0
am230089Author Commented:
No Still the Same issue
0
NivleshCommented:
is the server you trying to add in the same domain as the existing DAG server? According to this PAQ you cant have a DAG with servers in different subdomains in a forest

http://www.experts-exchange.com/Software/Server_Software/Email_Servers/Exchange/Q_27048758.html
0
am230089Author Commented:
Yes,This is same domain. , Even i am not able to remove the existing member.....
0
am230089Author Commented:
??????
0
emadallanCommented:
i think your problem is due to Primary Active Manager. and This error is occuring because the server that is designated as the Primary Active Manager does not have it’s replication service running (and therefore the Active Manager is not running).
To fix this error:

1.Start the replication service on the machine that is designated as the Primary Active Manager (preferred).
2.Move the cluster core resources to another DAG member (promoting that server to the Primary Active Manager.  (Least preferred since it does not address why the replication service is stopped on a running DAG member).

refer to to this article to see exactly what i mean.
http://blogs.technet.com/b/timmcmic/archive/2010/05/25/exchange-2010-cluster-core-resources-the-replication-service-and-active-manager.aspx
0
am230089Author Commented:
..
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.