Restarted EMC Clariion CX3, now one ESX hosts will not connect

Hi

We had to do a power down of our ESX hosts and EMC Clariion, on powering it all back up we all ESX hosts apart from one have reconnected without issue.

One of the hosts has not connected, when i go into Navisphere and look at the host, slect connectivity status it shows and Registered but not connected

I have attached a screenshot, can anyone let me know the best way to troubleshoot, my experience with this is very limited, its end of life and out of support.

Thanks



 Screenshot
LVL 5
ncomperAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Duncan MeyersCommented:
The fact that the hosts' WWNs are greyed out and Logged In status is 'No' suggests that the FC switch zoning has been dropped when you restarted the system. The Logged In status of No suggests that there is no end-to-end Fibre Channel connection between the host and the array.

First thing to check is that the Fibre Channel adapters in the host have a green LED lit. That means that the HBAs have logged into the Fibre Channel switch which confirms that the host OS drivers have loaded and that there is physical connectivity to the switch. That simply leaves the configuration of the FC switch - the zoning. FC switch zoning associates the host with the storage and allows one to connect to the other. A Fibre Channel zone is a little like a tiny VLAN.

To assist with FC zoning, I'll need to know what the switch is: Brocade, McData or Cisco.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
ncomperAuthor Commented:
Hi

Thanks for the responce, there are link lights on the HBA and also the switch port

I have attached a print screen of the switch, its a brocade i believe

Thanks again

Nick

 Screenshot of switch config
0
ncomperAuthor Commented:
I have checked the 2nd switch and it shows the same as the above

Thanks
0
ncomperAuthor Commented:
Thanks, it all just started working again
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
VMware

From novice to tech pro — start learning today.