SharePoint 2010 Exception User Cannot be found error

We recently changed from claims to classic on our site collection.  Everything worked except that some lists that were created in claims now show an error when you try to create a workflow.  It says the user is not found.  I am trying to figure out a workaround for this issue and thought maybe someone might have an idea on this.

Here is the exception from the ULS
Microsoft.SharePoint.SPException: User cannot be found.  
 at Microsoft.SharePoint.SPUserCollection.get_Item(String loginName)    
 at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPWorkflowNoCodeSupport.LoadWorkflowBytesElevated(SPFile file, Int32 fileVer, Int32& userid, DateTime& lastModified)    
 at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPWorkflowManager.AddDeclSiteTemplates(SPWeb web, String visibility, SPWorkflowTemplateCollection wftemplates, SPListTemplateType templateType)    
 at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPWorkflowManager.<>c__DisplayClass4.<RegisterNoCodeTemplates>b__0()    
 at Microsoft.SharePoint.SPSecurity.<>c__DisplayClass4.<RunWithElevatedPrivileges>b__2()    
 at Microsoft.SharePoint.Utilities.SecurityContext.RunAsProcess(CodeToRunElevated secureCode)    
 at Microsoft.SharePoint.SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(WaitCallback secureCode, Object param)    
 at Microsoft.SharePoint.SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(CodeToRunElevated secureCode)    
 at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPWorkflowManager.RegisterNoCodeTemplates(SPWorkflowTemplateCollection wftemplates, SPWeb web)    
 at Microsoft.SharePoint.SPWeb.get_WorkflowTemplates()    
 at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPWorkflowAssociationCollection.UpdateAssociationsToLatestVersion()    
 at Microsoft.SharePoint.ApplicationPages.WorkflowPage.ConstructStartArray()    
 at Microsoft.SharePoint.ApplicationPages.WorkflowPage.OnLoad(EventArgs e)    
 at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()    
 at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)
swtjen1Asked:
Who is Participating?
 
swtjen1Author Commented:
SOLUTION:  As strange as it sounds you have to open up the site collection and republish all the global workflows.  Once we did this the workflows and lists opened up without error.

Here is a link that explains:  http://www.estruyf.be/blog/user-cannot-be-found-when-opening-listlibrary-settings/
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.