Issue with recreated Mailbox

I had an issue where one of our users had mailbox we couldn't move due to errors.
I sent his mail to a pst file via exchange 2010 Management Shell
I then disabled his mailbox, then created a new one and attached it to his AD account.
Everything works okay but if people within the domain are using autocomplete to send him and email it bounces back with this message

Delivery has failed to these recipients or groups:

Dave Meleg
The e-mail address you entered couldn't be found. Check the address and try resending the message. If the problem continues, please contact your helpdesk.








Diagnostic information for administrators:

Generating server: ATMExchange.AalbersTool.local

IMCEAEX-_O=AALBERSTOOL_OU=First+20administrative+20group_cn=Recipients_cn=dave@aalberstool.com
#550 5.1.1 RESOLVER.ADR.ExRecipNotFound; not found ##

Original message headers:

Received: from ATMEXCHANGE2.AalbersTool.local ([fe80::7941:ba35:3ccf:b70d]) by
 ATMExchange.AalbersTool.local ([fe80::bcac:ca43:ec2d:af46%11]) with mapi id
 14.02.0247.003; Mon, 12 Mar 2012 17:07:29 -0400
Content-Type: application/ms-tnef; name="winmail.dat"
Content-Transfer-Encoding: binary
From: Jim Dyck <jim@aalberstool.com>
To: Dave Meleg <dave@aalberstool.com>
Subject: x500
Thread-Topic: x500
Thread-Index: Ac0Ak600z2zhgs3fTpiPnmgcv7NedA==
Date: Mon, 12 Mar 2012 17:07:28 -0400
Message-ID: <FA7EB63912CBA8459F46F7A0D61850BD35804F@atmexchange2.AalbersTool.local>
Accept-Language: en-CA, en-US
Content-Language: en-US
X-MS-Has-Attach:
X-MS-TNEF-Correlator: <FA7EB63912CBA8459F46F7A0D61850BD35804F@atmexchange2.AalbersTool.local>
MIME-Version: 1.0
X-Originating-IP: [192.168.1.177]

Open in new window

I followed a few articles that said adding a custom x500 address would resolve the issue.  this is what I have for his x500 custom address but still it doesn't work.

/O=Aalberstool.local/OU=FIRST ADMINISTRATIVE GROUP/CN=RECIPIENTS/CN=dave
and also tried this

/O=Aalberstool.local/OU=FIRST ADMINISTRATIVE GROUP/CN=RECIPIENTS/CN=dave@aalberstool.com

Open in new window



Thanks in advance!
LivetechsupportAsked:
Who is Participating?
 
LivetechsupportConnect With a Mentor Author Commented:
Well, we have deleted the first nk2 entry.
That will work, but his new email alias in autocomplete is dave3dg  instead of just dave...
I am trying to avoid going to 70 outlook clients and deleting the entry...
0
 
isaman07Commented:
It will never work if you don't clean up the autocomplete or the nk2 list.instruct your users to delete his email address when it shows up if they are using outlook 2010, if it's outlook 2003 you will need to remove his address with an nk2 editor or instruct tu use his address from the GAL for few times until the correct address is in it.
What's happening is that users had his old address in their autocomplete which is now not the same because you recreated the mailbox
0
 
isaman07Commented:
well, the other way around is to instruct to use the GAL direcly.
0
 
LivetechsupportAuthor Commented:
The solution provided was already tried
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.