Solved

I can't use the option "open with explorer" in sharepoint foundation 2010

Posted on 2012-03-13
6
551 Views
Last Modified: 2012-06-27
Hello I have a computer and with it I can't use the "open with the explorer". If i try the same with another computer I can.

I made a "restore advanced settings" and nothing i Think thar I've something disabled or I haven't same activeX.

Any idea?

Thanks.
Open-with.jpg
0
Comment
Question by:limmontreefree
  • 4
  • 2
6 Comments
 
LVL 7

Accepted Solution

by:
jrwarren earned 500 total points
ID: 37715375
Double check the services on the problem machine.
   Make sure : WebClient Service
is set to automatic.

If it is let us know so we can try another route.
0
 

Author Comment

by:limmontreefree
ID: 37718883
The client windows is a windows 7 64 bit SP1, and i can't find in it the WebService Cliente but in another windows 7 64 (wonking fine) i can't find neither that service...

If i open session as administrator in that pc i can use the "open in explorer..." so the problem is with the user session.

Any idea?

Thansk.
0
 

Author Comment

by:limmontreefree
ID: 37718922
Hello again,

I tryed with Firefox and I have the same problem, the option "Open with the explorer" is disabbled.

Thanks
0
PRTG Network Monitor: Intuitive Network Monitoring

Network Monitoring is essential to ensure that computer systems and network devices are running. Use PRTG to monitor LANs, servers, websites, applications and devices, bandwidth, virtual environments, remote systems, IoT, and many more. PRTG is easy to set up & use.

 
LVL 7

Expert Comment

by:jrwarren
ID: 37719660
If you can perform the functionality as Administrator, then the problem is the permissions.

   Check the Sharepoint permissions for the workspace.
   Check the ACL permissions, as well.
0
 

Author Comment

by:limmontreefree
ID: 37720029
If I open the sharepoint from my laptop and login the sharepoint with the user account (not mine, admin) i can use the "open in Explorer"

The user is local admin in her pc.

Where Can i check the ACL?

thanks
0
 

Author Comment

by:limmontreefree
ID: 37739864
Well now is Working fine without doing nothing....
0

Featured Post

PRTG Network Monitor: Intuitive Network Monitoring

Network Monitoring is essential to ensure that computer systems and network devices are running. Use PRTG to monitor LANs, servers, websites, applications and devices, bandwidth, virtual environments, remote systems, IoT, and many more. PRTG is easy to set up & use.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

SharePoint Designer 2010 has tools and commands to do everything that can be done with web parts in the browser, and then some – except uploading a web part straight into a page that is edited in SPD. So, can it be done? Scenario For a recent pr…
We had a requirement to extract data from a SharePoint 2010 Customer List into a CSV file and then place the CSV file into a directory on the network so that the file could be consumed by an AS400 system. I will share in Part 1 how to Extract the Da…
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…

832 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question