Still celebrating National IT Professionals Day with 3 months of free Premium Membership. Use Code ITDAY17

x
?
Solved

Sharepoint site behaving differently in XP

Posted on 2012-03-13
3
Medium Priority
?
262 Views
Last Modified: 2012-04-02
Hi,

I am facing two issues:
We have build a sharepoint 2010 site with a web part whcih shows a list data in a web part with custom filter option we build in the web part..nothing fancy simple data display from multiple lists.

The setup is like this...Sharepoint server is under domain name abc.com and rest of the client machines are in domanin RND.com. Since both are on same network and sharepoint site url have been made accessable...Users in RND.com can access the sharepoint site.

In some machines everything is working fine..these are windows7 machines not sure if all are. But in some of the machine the site simple search option also doesn;t work. Both are using IE8 but second machine is XP where its not working.

I am not sure if it has to do anything with OS, but i might be wrong, as i am not SP expert.

2. Next issue is similar....on winows7 machine it's when I sync the calander with out look it works fine but on SP machine when i sync the calander with outlook it show the sharepoint calander but it does not show any items in them.

Any idea what could be the issue...I am not sure if its SP issue or the way server and clients are setup in different domains is the issue or its a issue with client machine.

Thanks in advance for your inputs,
Mahesh
0
Comment
Question by:ziorinfo
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
3 Comments
 
LVL 7

Expert Comment

by:CloudedTurtle
ID: 37720310
When you say "The site's Simple Search doesnt work"; could you privide us with more specifics on HOW it doesn't work?

my first thought on the Sync with Outlook issue would be to eliminate/Confirm the OS as a potential problem. Find a Win7 machine AND an XP machine in the RND.COM domain and see if they both exhibit the same issue. This will help you isolate if it is an OS issue, or a domain issue.

A thought that just came to me, there is a chance that the SharePoint to Outlook Sync uses the SharePoint webservices (I can't find anything online to confirm or deny this. Maybe someone here could help answer that.) if it does, you could be looking at a problem with calling a WebService across different domains. As a normal behavior of the Internet, this crossdomain behavior is not allowed, but with modifications to the Web.Config it change be changed. Again, I can't be sure that this is something that would affect the Outlook Sync, but it may be worth looking into.
0
 

Author Comment

by:ziorinfo
ID: 37723368
Hi,

What I mean by search not working is...Its a web part where i fetch data from different list then i display them in a table...

On top of table i have put some test boxes to accept user entery for few fields...and search button click will requery the lists based on those filter values.

So on few machines its working fine but on few machines the search button does nothing. I can;t think of any way that it could be application issue as it is working on some machines and on server fine. And strange thing is even on those same machine where we the search is not working in IE ... it is working in Firefox.

Not sure what could cause such behaviour.

Thanks,
Mahesh
0
 
LVL 7

Accepted Solution

by:
CloudedTurtle earned 1200 total points
ID: 37724590
In all honesty, it sounds like a possible Javascript issue. Wonder if its something to do with Quirks mode on IE?

Try launching IE on and XP machine that doesn't normally work. Then press F12 to bring up the Developer Tools (should open pane at the bottom of the window and show your DOM in it..) Something like this...
Screen shot of IE developer Tools with Compatibility mode highlighted.You can click the on the boxed items to change the render mode for the browser, change it to a setting and see if the page starts working. Then we can start looking for a resolution.
0

Featured Post

Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Microsoft SharePoint Foundation 2010 and Microsoft SharePoint Server 2010 do not offer the option to configure the location of the SharePoint diagnostic trace log files during installation.  This can, however, be configured through Central Administr…
We had a requirement to extract data from a SharePoint 2010 Customer List into a CSV file and then place the CSV file into a directory on the network so that the file could be consumed by an AS400 system. I will share in Part 1 how to Extract the Da…
Do you want to know how to make a graph with Microsoft Access? First, create a query with the data for the chart. Then make a blank form and add a chart control. This video also shows how to change what data is displayed on the graph as well as form…
In this video, Percona Solution Engineer Dimitri Vanoverbeke discusses why you want to use at least three nodes in a database cluster. To discuss how Percona Consulting can help with your design and architecture needs for your database and infras…

722 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question