Solved

VPN Server: Connects but no Internet Access

Posted on 2012-03-14
4
1,409 Views
Last Modified: 2012-03-19
Hi,

I configured VPN Server on my windows 2003 VPS which has a single NIC using this link:
http://www.howtonetworking.com/vpn/2003vpn11.htm
I also set the static IP address from 192.168.10.1 to 192.168.10.100.
I enabled Dial-In for "vpntest" user.

Now my device connects to the server through PPTP VPN. The server assigns 192.168.10.6 to it. I can ping server on my device. also on server I can ping the device successfully.

the problem is that my device does not have Internet access. Here is my route table. I thought there should be something wrong with routing process:

=================================================================
Active Routes:
Network Destination        Netmask          Gateway       Interface  Metric
          0.0.0.0          0.0.0.0    178.162.154.1  178.162.154.241     20
     31.58.19.110  255.255.255.255    178.162.154.1  178.162.154.241     20
        127.0.0.0        255.0.0.0        127.0.0.1        127.0.0.1      1
    178.162.154.0    255.255.255.0  178.162.154.241  178.162.154.241     20
  178.162.154.241  255.255.255.255        127.0.0.1        127.0.0.1     20
  178.162.255.255  255.255.255.255  178.162.154.241  178.162.154.241     20
     192.168.10.1  255.255.255.255        127.0.0.1        127.0.0.1     50
     192.168.10.6  255.255.255.255     192.168.10.1     192.168.10.1      1
        224.0.0.0        240.0.0.0  178.162.154.241  178.162.154.241     20
  255.255.255.255  255.255.255.255  178.162.154.241  178.162.154.241      1
Default Gateway:     178.162.154.1


I am a software developer and I have no strong networking or server background. Would you please help me what should I do to grant my device to access Internet?
0
Comment
Question by:Hamidreza Vakilian
  • 3
4 Comments
 

Expert Comment

by:dubeyrupesh
ID: 37723380
in vpn setting use remove the tick on vpn gateway ip
0
 
LVL 14

Author Comment

by:Hamidreza Vakilian
ID: 37723427
Sorry I don't know where should I find this setting.
0
 
LVL 14

Accepted Solution

by:
Hamidreza Vakilian earned 0 total points
ID: 37723456
I found the answer myself. I should have enabled NAT/basic firewall when I configured routing and remote access. Then in NAT/basic firewall I should create a new interface. Tick the public interface and enable NAT on this interface.
0
 
LVL 14

Author Closing Comment

by:Hamidreza Vakilian
ID: 37736851
I found it myself.
0

Featured Post

Zoho SalesIQ

Hassle-free live chat software re-imagined for business growth. 2 users, always free.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Trying to figure out group policy inheritance and which settings apply where can be a chore.  Here's a very simple summary I've written which might help.  Keep in mind, this is just a high-level conceptual overview where I try to avoid getting bogge…
ADCs have gained traction within the last decade, largely due to increased demand for legacy load balancing appliances to handle more advanced application delivery requirements and improve application performance.
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…

920 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

13 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now