nagios error: any help will be appreciated.

Hi

i am new to nagios; i had earlier installed nagios on unbuntu 10.4.3 and monitoring a windows server. but i accidentally deleted the commands.cfg file and i installed nagios again; but this time around it gives me an error.

[03-16-2012 13:17:24] Warning: Attempting to execute the command "/usr/bin/printf "%b" "***** Nagios *****\n\nNotification Type: PROBLEM\n\nService: W3SVC\nHost: My Windows Server\nAddress: 192.168.60.16\nState: UNKNOWN\n\nDate/Time: Fri Mar 16 13:17:24 CDT 2012\n\nAdditional Info:\n\nUsage:check_nt -H host -v variable [-p port] [-w warning] [-c critical][-l params] [-d SHOWALL] [-t timeout]\n" | /bin/mail -s "** PROBLEM Service Alert: My Windows Server/W3SVC is UNKNOWN **" nagios@localhost" resulted in a return code of 127. Make sure the script or binary you are trying to execute actually exists...
[03-16-2012 13:17:24] SERVICE NOTIFICATION: nagiosadmin;winserver;W3SVC;UNKNOWN;notify-service-by-email;Usage:check_nt -H host -v variable [-p port] [-w warning] [-c critical][-l params] [-d SHOWALL] [-t timeout]
sudhir87Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

legolasthehansyCommented:
Looks like the uninstallation was not clean. I guess it is unwise to fix this as this would take a lot of your time.
DO an uninstall again - make sure you remove /usr/local/nagios folder completely
Install again.
0
sudhir87Author Commented:
i uninstalled i emptied the /usr/local/nagios folder and installed again it is giving me the same error. am i missing something. if i have to delete the nagios running completely how do i do it.
0
Gabriel OrozcoSolution ArchitectCommented:
Did you check you have the binary
/bin/mail

installed? if not, locate it on your distro and install it.
0
sudhir87Author Commented:
i removed all the installation files and then installed it; and on the windows client side i checked all the plugins then it started again...im really sad that i couldnt find out what exactly caused the break down but im glad it worked out.thanks for your help guys.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
sudhir87Author Commented:
the solution was good but did not give much information as to where the initial error happened...
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Linux

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.