Outlook Express Imap error

soffcec
soffcec used Ask the Experts™
on
I am trying to connect OE to several mail servers but always get the same error.
   Protocol: IMAP
   Port: 143
   Secure(SSL): 0
   Code: 800ccc0e
I have tried most combination of settings.
Error
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
ibrahim52Team Leader

Commented:
I don't know if you have the same situation as what has discussed in the link below.

Referred link :
http://www.vistaheads.com/forums/microsoft-public-windows-vista-mail/375168-unable-connect-server-error-code-800ccc0e.html
Top Expert 2012

Commented:
Bit more info here may help

What are the mail servers? Ar these Exhcange Mail Servers?
Are these POP/IMAP Mailservers ONline i.e. Hotmail, Yahoo, Gmail, ect ect
soffcecManager

Author

Commented:
These are Exchange 2010 for 1 email and I don't know the others. But they are all IMAP and I have used theme before...
Ensure you’re charging the right price for your IT

Do you wonder if your IT business is truly profitable or if you should raise your prices? Learn how to calculate your overhead burden using our free interactive tool and use it to determine the right price for your IT services. Start calculating Now!

Top Expert 2012

Commented:
If connecting to Exchange 2010

Any particular reason why not using Outlook 2003, 2007, or 2010?
soffcecManager

Author

Commented:
Problem solved. I was behind CCproxy and had to use other ports (143=10143 and 25=10025)
Top Expert 2012

Commented:
Good deal!
Manager
Commented:
But why cant Outlook just tell us that we are using no good ports instead of complex error number ?
soffcecManager

Author

Commented:
No answers lead to solution - because my question was not accurate

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial