[Last Call] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 9718
  • Last Modified:

Fortigate IPSEC VPN Up but no traffic passes

We have a new Fortigate 110C running current firmware.

Attached are the screen shots used to set up the VPN.  The VPN was setup using the GUI.

The link comes up but it does not pass traffic.  What am I doing wrong?
VPN-problem.pdf
0
botisys
Asked:
botisys
1 Solution
 
myramuCommented:
Hello Botisys,

Move the ipsec policy to top of all policies and also try by enabling inbound and outbound nat. If you still face the issue use the following command to check the reason,
diag debug reset
diag debug enable
diag debug flow filter addr x.x.x.x
diag debug flow show console enable
diag debug console timestamp enable
diag debug flow trace start 50

where x.x.x.x is IP address of the trafiic initiator.

Good Luck!
0
 
botisysAuthor Commented:
Changing the Policies to Global View allowed me to move the IPSEC policy to the top. In Section View, it would not allow the policy to be moved.  NAT was not necessary.  The VPN is working now.  Thanks for your help.
0

Featured Post

 The Evil-ution of Network Security Threats

What are the hacks that forever changed the security industry? To answer that question, we created an exciting new eBook that takes you on a trip through hacking history. It explores the top hacks from the 80s to 2010s, why they mattered, and how the security industry responded.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now