Out of Office Replies not working for Outlook 2010 users

07 vs 10We're in the process of upgrading from Office 2007 to Office 2010. One thing that's been a problem is that the Outlook 2010 folks' OOF seems to be screwed up. When people still on 07 send emails to people that have 10, they get their OOF even though it's off. When people on 10 are sending to others on 10, they don't get a reply. Their status in 10 doesn't come across as being out of office, but when people that are on 07 have their OOF on, the behavior is what you would think should happen. Without giving too much info away the 1st recipient is on 07 and displays correctly (highlighted) and pops up at the top while the 2nd person does nothing.
 


I checked all the autodiscover settings and everything else. The only differences in policy is that we decided to use cached exchange mode for 2010.
 
Thanks in advance.
nnbitAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Casey HermanCitrix EngineerCommented:
Check to see if the exchange System attendant on the 2010 Mailbox Database servers has stopped.



Casey
0
AnuroopsunddCommented:
what is the version of Exchange?

"Clients" section shows that Outlook 2010 is not supported with Exch 2007 SP1, you need to be at least on SP2.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff728623.aspx
0
nnbitAuthor Commented:
I checked all services and they're all started. I will restart for s&gs.

Exchange is 2010 SP2
0
Simplify Active Directory Administration

Administration of Active Directory does not have to be hard.  Too often what should be a simple task is made more difficult than it needs to be.The solution?  Hyena from SystemTools Software.  With ease-of-use as well as powerful importing and bulk updating capabilities.

Casey HermanCitrix EngineerCommented:
What is the topology of the server farm.  Is it a DAG ?

Casey
0
nnbitAuthor Commented:
It is. I did notice that the databases switched over to the other server, not sure why this happens as frequent as it does, anyway, the Mailbox Assistants service was not started and I restarted System Attedant. I believe OOF polls every 15 minutes so I will check it in a bit. Still unsure of why 07 users are fine and 10 users are not.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
nnbitAuthor Commented:
Other info: 3 member dag, 2 cas array using WNLB.
0
nnbitAuthor Commented:
The Mailbox Assistants service seems to be the answer. Obvioulsy it handles Outlook 2010 differently than 2007.

Thanks for the help.
0
Casey HermanCitrix EngineerCommented:
Not a problem.. We had that same problem and it was a 6 hour phone call to the creator of exchange..   :)


Casey
0
Casey HermanCitrix EngineerCommented:
BTW It only matters on the DB servers from what I can tell.


Casey
0
nnbitAuthor Commented:
What I did resolved the problem. The other comments did not resolve the problem and this will help for others who might encounter the problem.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Outlook

From novice to tech pro — start learning today.