XP Mode Drops Connections to network.

Hi,

I have a customer who just got a new Windows 7 Pro PC (Monday). We set it up and joined it to the domain. I also installed XP Mode and joined the VM to the domain so they can use their ancient MAS90 software. I switched the NIC on the VM to use the actual network card on PC.

We have been having issues where the VM loses it's network connection all the time. We have updated all the drivers, turned off power management for the NIC in Win 7, etc. This is causing errors in MAS90 whenever the system loses it's network connection.

Any ideas? Thanks,

Scott
LVL 1
Scott NowackiAsked:
Who is Participating?
 
Scott NowackiConnect With a Mentor Author Commented:
We ultimately figured it out. The client has their My Documents folder on both the host and the VM redirected to a network drive. As long as I disable the redirection and turn off the Offline Files on the XP Mode box, the network connection stays alive.
0
 
Jackie ManCommented:
I have a customer who just got a new Windows 7 Pro PC (Monday). We set it up and joined it to the domain. <- Try to dis-joint Windows 7 host from the domain and test again whether the problem of VM still exists.
0
 
Scott NowackiAuthor Commented:
It seems as though the XP-Mode VM is losing it's connection only to the server. The server is Windows 2000 Small Business. The VM can still access the Internet while it's disconnected from the server.
0
 
-GeekCommented:
When you setup the VM, select to give it it's own network adapter to work under the host.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.