Companyweb isn't working on sbs 2008 server

I installed and sbs 2008 server and at first the companyweb was working.  Then, a few days later, it stopped as follows:

I type http://companyweb in a browser, and it responds "Cannot connect to the configuration database"

This is the response on the server.  Naturally, none of the client computers get the companyweb anymore either.

How do I bring it back?

The internet is working and connected in general.  The firewall is turned off.
ken_bAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

tobywestonCommented:
Have you just installed Sharepoint 3 SP2?

I had this happen to me after that and used the following to remedy it:

http://blogs.technet.com/b/sbs/archive/2009/05/06/companyweb-inaccessible-after-sharepoint-3-0-service-pack-2.aspx
sbodnarCommented:
check the binding for :987 in IIS

and also make sure your firewall port is open for port 987
ken_bAuthor Commented:
Thank you for the two responses.  

I am going to check on a sharepoint update and will report back.  This is possible.

Re IIS 987,  I will go into IIS but it would be helpful if you could kindly describe more of what to look for there.  Screen shots possibly?  I find the IIS somewhat confusing.

Re the firewall port, can this still be a problem if my server firewall is off?
Has Powershell sent you back into the Stone Age?

If managing Active Directory using Windows Powershell® is making you feel like you stepped back in time, you are not alone.  For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why.

sbodnarCommented:
I have attached a screen shot.

Make sure that it is pointing to the IP address of your Sharpoint server which I am assuming is a 192.168. **.** address.

Even though its turned off the firewall may still block. Are you trying to connect from outside or inside your LAN?
ken_bAuthor Commented:
So, re sharepoint, i have confirmed that the server is running Sharepoint 3.0.  I don't know how to confirm whether a sharepoint update or service pack has run or not.  I looked at the SBS tech article mentioned and attempted the troubleshooting described in the ariticle.  Ran into a wall when I entered the string in paragraph b but it wouldn't connect because I didn't have the password.  I will try to locate the password and try again unless someone know of a way without.

Re the last comment posted, I did not see a screenshop attached, and so don't understand the comment.  I am operating directly from the server (inside the lan).

More help would be appreciated.

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
ken_bAuthor Commented:
I never really got the question answered
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
SBS

From novice to tech pro — start learning today.