Solved

issue with email delivery exchange 2007

Posted on 2012-04-12
5
717 Views
Last Modified: 2012-05-05
Greetings,

I have barracuda spam firewall 100 which sends/receives emails in our network. Off late i am seeing instances where the email delivery status shows as queued. there are two other situations where the message has expired.

However when i have tried to do telnet to these mail servers directly from my exchnage, the connection has been successful and the test mail went through with proper response from the recepient side server.

I am not sure how to troubleshoot it.

My exchange is 2007 with sp2. there are no errors or logs showing up on the servers indicating any trouble with it. barracuda support tells its a issue with isp , since they cant do tracert to any of the mail servers and it gets stopped at the isp ip. doing telnet from barracuda by going to advanced, troubleshooting tab, doesnt take me anywhere. it just hangs there.

want to check what really could be the problem before this becomes a bigger trouble. inbound emails are comign through fine without any issues.

my firewall is set to allow outbound any. havent sent any restrictions on the outbound traffic.
0
Comment
Question by:junaidIT
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
5 Comments
 
LVL 63

Expert Comment

by:SysExpert
ID: 37844136
1) I would get better support from barracuda, since it is their device.

Does it have the latest patches ?

Check with your ISP about tracert to the mail servers.

Also do a check via  intodns.com, and make sure you are not on any SPAM list.
0
 
LVL 11

Author Comment

by:junaidIT
ID: 37854592
have upgraded barracuda, ISP , thats how it is setup for all IPs that are hosted by them.

didnt see any blacklisting for my public ip.,

have got still communication issues, but the frequency has come down. aint sure what else to try.
0
 
LVL 11

Accepted Solution

by:
junaidIT earned 0 total points
ID: 37910091
issue got fixed with a modem replacement
0
 
LVL 11

Author Closing Comment

by:junaidIT
ID: 37932191
the line had trouble and modem had to be replaced
0

Featured Post

Database Solutions Engineer FAQs

In this series, we will discuss common questions received as a database Solutions Engineer at Percona. In this role, we speak with a wide array of MySQL and MongoDB users responsible for both extremely large and complex environments to smaller single-server environments.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

If you troubleshoot Outlook for clients, you may want to know a bit more about the OST file before doing your next job. IMAP can cause a lot of drama if removed in the accounts without backing up.
Check out this step-by-step guide for using the newly updated Experts Exchange mobile app—released on May 30.
This video shows how to quickly and easily add an email signature for all users on Exchange 2016. The resulting signature is applied on a server level by Exchange Online. The email signature template has been downloaded from: www.mail-signatures…
Monitoring a network: why having a policy is the best policy? Michael Kulchisky, MCSE, MCSA, MCP, VTSP, VSP, CCSP outlines the enormous benefits of having a policy-based approach when monitoring medium and large networks. Software utilized in this v…
Suggested Courses

632 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question