Link to home
Start Free TrialLog in
Avatar of cravenmine
cravenmineFlag for United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

asked on

Excel Calcuation

I need a formula to calculate the below in excel , there are 6 different headings; Labour rate, hours, travel, materials, 15 min allowance and value, below are the steps to the final value:

1.Addition of hours and travel to create the sum total e.g. 2.3 + 1.7 = 4
2.Multiple the sum total 4 by the labour rate e.g. £17.33 so 17.33 x 4 = £69.32
3. Add materials to this sum total so £69.32 + 15 = £84.32
4. Output the total to the value column

Ignore the 15min allowance column.
Excel-Calcuation.xls
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of honestman31
honestman31

Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial
Avatar of honestman31
honestman31

you place the formula in F2 Cell
I'm not sure I understand
=(B2+C2)+((A2*4)+D2)
attached is the excel file ,  ( need excel 2007  or converter )
Excel-Calcuation.xlsx
Avatar of cravenmine

ASKER

Thanks for the quick response.