Avatar of Tiras25
Tiras25
Flag for United States of America asked on

Slow copy to Ubuntu VM

Slow both over Samba and WinSCP.  Not much a difference.  vNIC is 1GB full duplex.  It's not a big VM though: 1 vCPU, 4GB RAM, 256GB Drive Space .  Could that be an issue?
Any special VMware configuration need to Ubuntu vs, windows?
Please advice.
LinuxVMwareWindows OS

Avatar of undefined
Last Comment
Tiras25

8/22/2022 - Mon
Gerwin Jansen

What speed are you getting?
SOLUTION
Gajendra Rathod

Log in or sign up to see answer
Become an EE member today7-DAY FREE TRIAL
Members can start a 7-Day Free trial then enjoy unlimited access to the platform
Sign up - Free for 7 days
or
Learn why we charge membership fees
We get it - no one likes a content blocker. Take one extra minute and find out why we block content.
Not exactly the question you had in mind?
Sign up for an EE membership and get your own personalized solution. With an EE membership, you can ask unlimited troubleshooting, research, or opinion questions.
ask a question
Andrew Hancock (VMware vExpert PRO / EE Fellow/British Beekeeper)

is the VMXNET3 interface in use?
Tiras25

ASKER
It's using E1000
I started with Experts Exchange in 2004 and it's been a mainstay of my professional computing life since. It helped me launch a career as a programmer / Oracle data analyst
William Peck
Tiras25

ASKER
Speed is very slow 1.2MB/sec
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Log in to continue reading
Log In
Sign up - Free for 7 days
Get an unlimited membership to EE for less than $4 a week.
Unlimited question asking, solutions, articles and more.
Tiras25

ASKER
Distributor ID: Ubuntu
Description:    Ubuntu 12.04 LTS
Release:        12.04
Codename:       precise

Looks like the network problem.  Not Ubuntu.
Gerwin Jansen

>> And what is your VM version?
You missed this one :)

What is the speed when you copy to the host?
Get an unlimited membership to EE for less than $4 a week.
Unlimited question asking, solutions, articles and more.
Tiras25

ASKER
I am not managing a VM so wouldn't know.  
The speed I am getting is like 1MB/s.  vs 70MB/s on the same network.