• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 407
  • Last Modified:

Exchange 2007 SMTP Isolated I/O error crash

Exchange 2007 with a single server configuration, with no recent server config changes.

Background: One of the domains expired and was renewed a few hours before the crash.

Resolution: Just had to start the SMTP transport service (started without any errors)


I'm just not sure why the issue occurred in the first place. The errors pointed to either

A) Antivirus (isn't one installed)
B) Disk space (have 300 GB free)
C) Flat file backup (none running at the time of the failure)

Any other thoughts?
0
lineonecorp
Asked:
lineonecorp
  • 2
1 Solution
 
Jon BrelieSystem ArchitectCommented:
Nothing solid.  Only that about 1 in 5 times I reboot my Ex2007 servers, I have to start the transport service manually.

The expired domain is almost certainly not the cause.  Internal email would be delivered regardless of domain status, and external email would (assuming DNS mx records on the expired domain were changed) bounce off a different host.

Seems like you've got something happening that is unrelated to the domain expiration.

What other symptoms or log entries are you seeing?
0
 
lineonecorpAuthor Commented:
Just trying some things this weekend when folks are off the system and will get back when I have more info.
0
 
lineonecorpAuthor Commented:
Seems like we had a lot of DNS configuration or misconfiguration  issues were lying in wait for us and then all hit at the same time. Thanks for the response.
0

Featured Post

Free Tool: SSL Checker

Scans your site and returns information about your SSL implementation and certificate. Helpful for debugging and validating your SSL configuration.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now