Exchange 2010 problem

Hi,

we just did a v-2-v migration from xenserver to hyperv. all went good, the original machine was shutdown, migrated, imported and started. we set all up, Ip etc, server starts with all services but we cannot send/receive emails.

Emails get stuck in draft folder, and no incoming emails get in. The transport service and all other services though are working. This is a production environment - appreciate any quick help.

josef
LVL 1
joebilekAsked:
Who is Participating?
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
Try to have free drive space above 5GB to be on the safer side and also the Mail Submission service allows users in E2k10 to send emails to Transport service in HUB to relay or send to recipient :)

- Rancy
0
 
Manpreet SIngh KhatraSolutions Architect, Project LeadCommented:
Hope enough free space on the Drives on HUB and also the Transport service is starte don the HUB server.

Please run
Test-ServiceHealth

- Rancy
0
 
Manpreet SIngh KhatraSolutions Architect, Project LeadCommented:
What if you try to send email from OWA ?
Does the same server hold all roles ?
Any events on the HUB server ?

- Rancy
0
Has Powershell sent you back into the Stone Age?

If managing Active Directory using Windows Powershell® is making you feel like you stepped back in time, you are not alone.  For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why.

 
joebilekAuthor Commented:
Tried the test-servicehealth and all three roles turn up True. Yes, its a single server Exchange 2010 server with all roles. all services seem started, tried many times to reboot.

Logging in to the mailbox with OWA or outlook works fine, but no "transport" .... As far as I know no SID was changed (as Ive read some problems can occur if this is done), the VM was just converted from Xenserver to VHD and applied to a new VM in Hyperv.

Now nothing works and email is down...hmm
0
 
joebilekAuthor Commented:
Also sending emails internally between mailboxes does not work. So something must have happened to "transport", however I have no clue right now:)
0
 
Manpreet SIngh KhatraSolutions Architect, Project LeadCommented:
Is the issue with sending receiving emails with external ?
What if you send a self email to the same account in OWA or Outlook ?
What is the version of Exchange and Outlook ... where is the DC\GC ?

- Rancy
0
 
Manpreet SIngh KhatraSolutions Architect, Project LeadCommented:
Hope you have enough free space on all drives ?
Any events in the App logs on the server ?

- Rancy
0
 
joebilekAuthor Commented:
The Microsoft Exchange Mail Submission Service is currently unable to contact any Hub Transport servers in the local Active Directory site. The servers may be too busy to accept new connections at this time.



Got this now, hmm wonder why. gonna check drives...yes 1,5 GB, BP active, gonna add and check.
0
 
Manpreet SIngh KhatraSolutions Architect, Project LeadCommented:
0
 
Alan HardistyCo-OwnerCommented:
Is the time / date on the server correct?
0
 
Manpreet SIngh KhatraSolutions Architect, Project LeadCommented:
Is the same Exchange server DC\GC as well ?
Hope the VM isnt picking the time from the Base machine (HyperV) ?

- Rancy
0
 
joebilekAuthor Commented:
Ok great, space did at least the outbound transport: Rancy thanks, will post you the solution. Now still incoming arent working yet, we use a mailfilter supplier, waiting to see if that starts to work - should  I guess.

clock is correct, and no its not a DC.
0
 
Alan HardistyCo-OwnerCommented:
Is the old Virtual Server IP address the same as the new Virtual Server IP Address?  Is your router / firewall forwarding to the right server?
0
 
Manpreet SIngh KhatraSolutions Architect, Project LeadCommented:
As you have created space try to send email from external if it doesnt reach it should reply with some NDR or we will see if it did hit the firewall and what happened next.

- Rancy
0
 
Manpreet SIngh KhatraSolutions Architect, Project LeadCommented:
Alan: thanks for the advice but i try just to help with whatever comes to my mind rather wait try to collate all information and then post .....

But will try to work on your Advice :)

- Rancy
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.