• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 1076
  • Last Modified:

Autodiscover Outlook Anywhere Setup EXCH 2K10

Hi All,

Having a bit of issues setting up Outlook Anywhere,

I have purchased an SSL Cert and setup what i think could be the right settings in Exchange, however when doing the Remote Connectivity Analyzer the test Fails

Testing RPC/HTTP connectivity.
The RPC/HTTP test failed.
       
Test Steps
       
ExRCA is attempting to test Autodiscover for admin@sydney-legacy.com.au.
Testing Autodiscover failed.
       
Test Steps
       
Attempting each method of contacting the Autodiscover service.
The Autodiscover service couldn't be contacted successfully by any method.

It seems the autodiscover service is not working correctly , when i try the following command in Exchange 2k10 powershell

Test-OutlookWebServices -ClientAccessServer Servername

I get the error

Failed to find the mailbox. Mailbox = 'extest_5ce8f2444f974@domain.com'.
    + CategoryInfo          : NotSpecified: (:) [Test-OutlookWebServices], MailboxNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Exchange.Monitoring.MailboxNotFoundException,Microsoft.Exchange.Management.Sys
   temConfigurationTasks.TestOutlookWebServicesTask

Also i know that DNS records need to be setup , i have setup an _autodiscover SRV for the FQDN on port 443

Im getting very confused so any help is greatly appreciated

Thanks
0
sydleg
Asked:
sydleg
1 Solution
 
Nagendra Pratap SinghDesktop Applications SpecialistCommented:
Is it working manually? I mean when you create the profile manually?
0
 
S_K_SCommented:
Even though the error provided says that Autodiscover is failing I'd like to understand few things:
- How do things work through OWA?
- What does Test-Email Autoconfiguration say. Can we try to test that?

I'd like to suggest you to go through the below links to explain you few details about Autodiscover and that should help you bit

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124251.aspx
http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb332063(v=exchg.80).aspx

- SKS
0
 
theruckCommented:
can't find autodiscover.sydney-legacy.com.au: Non-existent domain

that is your first problem
0
 
sydlegAuthor Commented:
autodiscover
Ok , just a question ...when trying to add in the _autodiscover record in DNS it does not seem to give me the option when trying to add a new record

See image attached

Does this mean autodiscover is not setup on our DNS Server or not on exchange 2k10  

Any help please
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now