Exchange 2007 Auto Discover Issues

I have been tasked with fixing the out of office feature on our Exchange 2007 server.  Let me start with giving you a bit of background.  I know the very basics when it comes to Exchange, but as our Exchange administrator left...this is now falling on me. I am trying to get up to speed on it, but every day it has a major problem.  I am starting the question the core configuration.  Anyway...

The OWA is not working.  That was also something that I was working on so I cannot test the out of office in the OWA environment,  When a user tries to turn on out of office in Outlook 2010 this is the error:

Your automatic reply settings cannot be displayed because the the server is currently unavailable.  Try again later.

I have been googling and found that this may be an autodiscover issue.  I don't even know where to locate autodiscover configurations. I looked in the console but didn't see anything.

HELP!!!
suzanne2003Asked:
Who is Participating?
 
Stelian StanConnect With a Mentor Network AdministratorCommented:
0
 
Stelian StanNetwork AdministratorCommented:
Read this article about Autodiscover Service: http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb201695(EXCHG.80).aspx
0
 
Sushil SonawaneCommented:
Install following hotfix on the server then check

(http://support.microsoft.com/kb/2598318)

Please refer below link Out of Office configuration in Exchange Server 2007.

(http://www.msexchange.org/articles_tutorials/exchange-server-2007/management-administration/configuring-outlook-2007-exchange-server-2007.html)
0
 
Simon Butler (Sembee)Connect With a Mentor ConsultantCommented:
Autodiscover problems are usually down to the SSL certificate. If you aren't using a trusted SSL certificate then Autodiscover can generate prompts which Outlook cannot understand.
Autodiscover is a web service though, and if OWA isn't working either, then that indicates a more serious problem.

First, verify the server is fully up to date. It should be on Exchange 2007 SP3 (version number 8.3 in the console) with rollup 8 (shown in Add/Remove Programs). If it isn't, then update it. That will correct a lot of problems as it effectively reinstalls the product.

OWA not working could be a sign that the existing SSL certificate is corrupt and needs to be reissued.

So I would start with the SSL certificate to begin with.
http://exchange.sembee.info/2007/install/multiplenamessl.asp

Get OWA working first, then look at Autodiscover afterwards.

Simon.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.