• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 1249
  • Last Modified:

SharePoint 2010 OWA webpart

Hi Experts,

I'm trying to add the owa webparts to a site. They should show my inbox or calendar. When i fill in my e-mail server and e-mail account, i get the error shown in the image.

Server error
Do these webparts work with Exchange 2010? Do I have to configure something on the SharePoint server, like installing the smtp connector? Do I have to activate it on the Exchange server?
0
SvenIA
Asked:
SvenIA
  • 2
  • 2
1 Solution
 
Simon Butler (Sembee)ConsultantCommented:
Web Parts do work on Exchange 2010. Ensure that you are using the right syntax:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb232199.aspx

Simon.
0
 
SvenIAAuthor Commented:
Thanks Simon,

It works when I use the webmail url with /owa behind it. However, it shows the owa logon screen in the webpart. Is there a way to automatically show the inbox or calendar?

~Sven~
0
 
Simon Butler (Sembee)ConsultantCommented:
If you are using Forms Based Authentication on your primary site, you will need to create a second site in IIS and then add in the virtual directories using EMS, which doesn't have FBA enabled.

Simon.
0
 
SvenIAAuthor Commented:
We use the URL https://webmail.mydomain.com to connect to OWA. For the webparts to work, i had to add /owa.

Thanks Simon
0

Featured Post

What does it mean to be "Always On"?

Is your cloud always on? With an Always On cloud you won't have to worry about downtime for maintenance or software application code updates, ensuring that your bottom line isn't affected.

  • 2
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now