[Webinar] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 1772
  • Last Modified:

Not all users getting X500 Exchange 2010 address list updates

Hey guys, I just finished transitioning a 2003 exchange server to 2010. Everything's working except 1 user isn't receiving email from all internal users. We had a problem with 1 mailbox moving - it failed - so we exported the PST and deleted the user. Then recreated a new ADUC account and imported the PST file.
Except now internal users can't email him. I found an article explaining his X500 address needed to be added to his Email addresses, which I did, but only a couple users are able to email him now (I"m guessing thats because the OAB isn't propagating properly).
If the internal users sign into OWA they can email him internally. All external users can email successfully. Its only in Outlook app it fails. I've cleared their cache email listing. Tried to use the OAB but only on 2 out of 6 users does the X500 address show up.
IF we try to run the Update Addresslist in Outlook 2010 it fails with "task reported error 0x8004010f the operation failed an object cannot be found"

The error the internal users get is:

Delivery has failed to these recipients or groups:
Brent
The e-mail address you entered couldn't be found. Please check the recipient's e-mail address and try to resend the message. If the problem continues, please contact your helpdesk.
Diagnostic information for administrators:
Generating server: EX2010.intranet.local
IMCEAEX-_O=FIRST+20ORGANIZATION_OU=First+20Administrative+20Group_cn=Recipients_cn=brent@xxxxx.ca
#550 5.1.1 RESOLVER.ADR.ExRecipNotFound; not found ##
 Original message headers:
 Received: from EX2010.intranet.local ([fe80::c197:1ef:2982:8a6f]) by
 ex2010.intranet.local ([fe80::c197:1ef:2982:8a6f%13]) with mapi id
 14.02.0247.003; Wed, 19 Sep 2012 15:19:12 -0400
Content-Type: application/ms-tnef; name="winmail.dat"
Content-Transfer-Encoding: binary
From: Ashely <ashley@xxxxx.ca>
To: Brent <brent@xxxxxx.ca>
Subject: test 369
Thread-Topic: test 369
Thread-Index: Ac2Wm6VUOj4GMlEhQUO9E2NaUMhiXQ==
Date: Wed, 19 Sep 2012 15:19:10 -0400
Message-ID: <D093703D8DBDA042BE66D08B160825B71173A6@ex2010.intranet.local>
Accept-Language: en-US
Content-Language: en-US
X-MS-Has-Attach:
X-MS-TNEF-Correlator: <D093703D8DBDA042BE66D08B160825B71173A6@ex2010.intranet.local>
MIME-Version: 1.0
X-Originating-IP: [192.168.0.100]
0
plexusdev
Asked:
plexusdev
  • 7
  • 5
1 Solution
 
johan_vCommented:
Hi,

Are all users using the same outlook version? It looks like some of the functions are not working correctly. Does outlook can succesfully use the other webservices such as out of office/free busy and autodiscover?

Regards,
Johan
0
 
plexusdevAuthor Commented:
Hey Johan,

Same Outlook Version - no. They range between 2007 and 2010

Other webservices - yes. OWA works. Autodiscover, I tried to run test-outlookwebservices and here's the out put.
FYI: OWA has a problem thats linked to a question I posted yesterday.
0
 
plexusdevAuthor Commented:
test-outlookwebservices
test-outlookwebservices.txt
0
Free learning courses: Active Directory Deep Dive

Get a firm grasp on your IT environment when you learn Active Directory best practices with Veeam! Watch all, or choose any amount, of this three-part webinar series to improve your skills. From the basics to virtualization and backup, we got you covered.

 
johan_vCommented:
Hi,

Try this:

- press ctrl
- right click the outlook icon
- select the test email auto config option
- provide you credentials and uncheck both smart options
- execute the test and post the results from the tabs here

Johan
0
 
plexusdevAuthor Commented:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Autodiscover xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/responseschema/2006">
  <Response xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/outlook/responseschema/2006a">
    <User>
      <DisplayName>JOHN DOE</DisplayName>
      <LegacyDN>/o=First Organization/ou=First Administrative Group/cn=Recipients/cn=JOHN</LegacyDN>
      <AutoDiscoverSMTPAddress>JOHN@xxxxxx.ca</AutoDiscoverSMTPAddress>
      <DeploymentId>a7dbf35b-4855-4b6a-858b-e0125c7fae57</DeploymentId>
    </User>
    <Account>
      <AccountType>email</AccountType>
      <Action>settings</Action>
      <Protocol>
        <Type>EXCH</Type>
        <Server>EX2010.intranet.local</Server>
        <ServerDN>/o=First Organization/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=EX2010</ServerDN>
        <ServerVersion>738280F7</ServerVersion>
        <MdbDN>/o=First Organization/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=EX2010/cn=Microsoft Private MDB</MdbDN>
        <PublicFolderServer>EX2010.intranet.local</PublicFolderServer>
        <AD>Server-rack21.intranet.local</AD>
        <ASUrl>https://ex2010.intranet.local/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
        <EwsUrl>https://ex2010.intranet.local/EWS/Exchange.asmx</EwsUrl>
        <EcpUrl>https://ex2010.intranet.local/ecp/</EcpUrl>
        <EcpUrl-um>?p=customize/voicemail.aspx&amp;exsvurl=1</EcpUrl-um>
        <EcpUrl-aggr>?p=personalsettings/EmailSubscriptions.slab&amp;exsvurl=1</EcpUrl-aggr>
        <EcpUrl-mt>PersonalSettings/DeliveryReport.aspx?exsvurl=1&amp;IsOWA=&lt;IsOWA&gt;&amp;MsgID=&lt;MsgID&gt;&amp;Mbx=&lt;Mbx&gt;</EcpUrl-mt>
        <EcpUrl-ret>?p=organize/retentionpolicytags.slab&amp;exsvurl=1</EcpUrl-ret>
        <EcpUrl-sms>?p=sms/textmessaging.slab&amp;exsvurl=1</EcpUrl-sms>
        <OOFUrl>https://ex2010.intranet.local/EWS/Exchange.asmx</OOFUrl>
        <UMUrl>https://ex2010.intranet.local/EWS/UM2007Legacy.asmx</UMUrl>
        <OABUrl>http://ex2010.intranet.local/OAB/c8a16f1e-6d6d-4572-9b59-1f1a80c47bd8/</OABUrl>
      </Protocol>
      <Protocol>
        <Type>EXPR</Type>
        <Server>oq.xxxxxx.ca</Server>
        <SSL>On</SSL>
        <AuthPackage>Ntlm</AuthPackage>
        <ASUrl>https://oq.xxxxxx.ca/ews/exchange.asmx</ASUrl>
        <EwsUrl>https://0q.xxxxxx.ca/ews/exchange.asmx</EwsUrl>
        <EcpUrl>https://0q.xxxxxx.ca/ecp/</EcpUrl>
        <EcpUrl-um>?p=customize/voicemail.aspx&amp;exsvurl=1</EcpUrl-um>
        <EcpUrl-aggr>?p=personalsettings/EmailSubscriptions.slab&amp;exsvurl=1</EcpUrl-aggr>
        <EcpUrl-mt>PersonalSettings/DeliveryReport.aspx?exsvurl=1&amp;IsOWA=&lt;IsOWA&gt;&amp;MsgID=&lt;MsgID&gt;&amp;Mbx=&lt;Mbx&gt;</EcpUrl-mt>
        <EcpUrl-ret>?p=organize/retentionpolicytags.slab&amp;exsvurl=1</EcpUrl-ret>
        <EcpUrl-sms>?p=sms/textmessaging.slab&amp;exsvurl=1</EcpUrl-sms>
        <OOFUrl>https://oq.xxxxxx.ca/ews/exchange.asmx</OOFUrl>
        <UMUrl>https://oq.xxxxxx.ca/ews/UM2007Legacy.asmx</UMUrl>
        <OABUrl>https://oq.xxxxxx.ca/OAB/c8a16f1e-6d6d-4572-9b59-1f1a80c47bd8/</OABUrl>
      </Protocol>
      <Protocol>
        <Type>WEB</Type>
        <Internal>
          <OWAUrl AuthenticationMethod="Basic, Fba">https://ex2010.intranet.local/owa/</OWAUrl>
          <Protocol>
            <Type>EXCH</Type>
            <ASUrl>https://ex2010.intranet.local/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
          </Protocol>
        </Internal>
        <External>
          <OWAUrl AuthenticationMethod="Fba">https://oq.xxxxxx.ca/owa/</OWAUrl>
          <Protocol>
            <Type>EXPR</Type>
            <ASUrl>https://oq.xxxxxx.ca/ews/exchange.asmx</ASUrl>
          </Protocol>
        </External>
      </Protocol>
    </Account>
  </Response>
</Autodiscover>
info.png
0
 
johan_vCommented:
Hi,

Is it possible to open the following url:

https://oq.xxxxxx.ca/OAB/c8a16f1e-6d6d-4572-9b59-1f1a80c47bd8/oab.xml

Johan
0
 
plexusdevAuthor Commented:
no - OAB is not accessible this way
0
 
plexusdevAuthor Commented:
500 - Internal server error.
0
 
johan_vCommented:
Hi,

Ok then this is the causevthen clients won't update their addressbook check the following steps and post the result here:

Is the Web-Based distribution enabled? Organization Configuration -> Mailbox -> Offline Address Book tab -> display your OAB Properties -> Distribution tab -> Enable Web-Based distribution must be enabled.

Using IIS Manager Console check if an OAB subfolder exists and contains a folder which name is a GUID. You should see a lot of files in this GUID subfolder.

Check this on each CAS.

Have you created the redirection to simplify the Outlook Web App URL, like in this article http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa998359.aspx? If yes go to the next point.
Did you remove the redirection from virtual folders?

Johan
0
 
plexusdevAuthor Commented:
hey Johan, I found the problem. Using oab.xml failure as my search I found this document explaining how permissions are messed up when enabling the http --> https redirect

http://unified.swiatelski.com/2011/02/exchange-2010-cannot-download-offline.html
this is a maybe boo boo, MS fix this!
Thanks johan
0
 
plexusdevAuthor Commented:
Thanks for your help Johan!
0
 
johan_vCommented:
You welcome
0

Featured Post

Free Tool: IP Lookup

Get more info about an IP address or domain name, such as organization, abuse contacts and geolocation.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

  • 7
  • 5
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now