• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 2940
  • Last Modified:

Unable to install Windows Store apps after joining domain

I have recently joined my Windows 8 computer to my work domain.  Now I am unable to install or update Windows Store applications.
Is there a GPO that I need to talk to security about that is off by default?  Domain is a Windows 2008 R2 native domain.
My personal and domain accounts are local admins on the computer.

Thanks
Ron
0
Capt_Ron
Asked:
Capt_Ron
  • 2
1 Solution
 
CSI-Windows_comCommented:
Is the Windows user account associated with a Windows 8 Store account (Microsoft Live ID) ?

Several methods are discussed here: http://www.winsupersite.com/article/windows8/windows-8-tip-sign-domain-live-services-143454

Also, here are some diagnostic tools and commands that might help you get to figure it out if it is something else:

Microsoft Diagnostic and Fixup Utility:
http://download.microsoft.com/download/F/2/4/F24D0C03-4181-4E5B-A23B-5C3A6B5974E3/apps.diagcab

PowerShell:
Get-AppxLastError
Get-AppxLog

Eventlogs:
AppModel-Runtime
Apps (showed error with launching store)
AppXDeployment
AppXDeployment-Server
AppxPackagingOM

Log Files:
%TEMP%\winstore.log
%LOCALAPPDATA%\Packages\WinStore_cw5n1h2txyewy\AC\Temp\winstore.log %WINDIR%\temp\winstore.log

Error Reference: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/hh973484.aspx
0
 
CSI-Windows_comCommented:
I also was wondering if you could post the exact error message you are receiving?  It should be in the file %LOCALAPPDATA%\Packages\WinStore_cw5n1h2txyewy\AC\Temp\winstore.log

Also, one thing that causes this problem that I've found to be almost impossible to determine by logging data in time synchronization - if you're time sync is off, it won't connect, but there is no proper error messages warning of the problem.
0
 
Capt_RonAuthor Commented:
I decided to reboot and run the Fix utility and get all the logs.  After reboot, I tried installing Kindle and it worked.

I tested a few apps and configurations and everything seems to work.  I'm not connected to the work LAN right now, so I'll test again on Monday while I'm connected and see what happens.

I'm wondering if not being connected to our internal network cleared it up.
0

Featured Post

[Webinar] Cloud and Mobile-First Strategy

Maybe you’ve fully adopted the cloud since the beginning. Or maybe you started with on-prem resources but are pursuing a “cloud and mobile first” strategy. Getting to that end state has its challenges. Discover how to build out a 100% cloud and mobile IT strategy in this webinar.

  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now