Link to home
Start Free TrialLog in
Avatar of Daveatwork
DaveatworkFlag for United States of America

asked on

Barracuda 300 allowed group

Hi All,

I get this when I send a email from the outside to a group that I have created in exchange a month or so ago. I am logged into it now and have been looking around but I dont see what I am looking for. I also cant seem to view any log files via message logs :(

Remote host said: 550 cuda_nsu 5.1.1 User unknown [RCPT_TO]
and the rcpt_to is the group I created in AD.

I am also not sure if there is a LDAP sync or not, I have not found that either.

Thanks
Dave
Avatar of Manpreet SIngh Khatra
Manpreet SIngh Khatra
Flag of India image

Yes There is a LDAP sync that pulls user or mail enabled objects info and then allows the external workd to send emails to it

Please ensure that the DL isnt Hidden from GAL or something like that (Authenticated Users checked on teh DL)

- Rancy
"Merry Christmas and Happy New Year"
Avatar of Daveatwork

ASKER

Thanks Rancy,

Yes, I did hide the dl from the gal. I unhid it and forced an update on the exch svr. Thanks, and I will see if the email flows and let you know. Is there any way to let ldap do the mass ad updates to the cuda 'and' maintain a static list on the back end (on the cuda)? So I can hide dl's from the ad users?

Thanks for the links too. I must say that I was a BM admin in a past life and in the short time on the cuda gui, it flows a bit different.

Happy Christmas and Merry New Year to you too ;)
Dave
Look if you want to play there is a attribute "ShowInAddressBook" this tell which Address list a Object should show so you can play or apart from Hide there isnt another way :)

We also have had to move to different Gateway servers so its a big turnarounds :)

- Rancy
Well I checked after about a 20+ hour cook time, the dl is visible in the gal but from the outside the cuda still says 'Remote host said: 550 cuda_nsu 5.1.1 User unknown [RCPT_TO]' from my client :(

I'm not worried about hiding the dl or contacts I have created in exch atm, just frustrated that I cant find what I'm looking for on the cuda side. I'm wondering if I'm a real admin and I sent an email to the company contact that I think who set it up, but still waiting for a responce after several days.
It does pass other dl emails from the outside, just not to the one I created, which isn't so new anymore.

I must also say that I find the web int slow considering the low volume that it seems to processing, for some reason.

Thanks for your help and I will keep you posted,
Dave
Oh, I was going to bounce the cuda but I couldn't find that either.

Cheers!
I would say create a new and let it be visible in GALa dn see if that works if so we can play around and rename and add users to new DL and just like a failover stuff

- Rancy
Hi Rancy,

I created a new dl and did not hide it from the gal upon creation. I will give it 24hr of cook time and post back with results.

Thanks,
Dave
Still the same with the new dl :(

Remote host said: 550 cuda_nsu 5.1.1 User unknown [RCPT_TO]

Dave
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of Manpreet SIngh Khatra
Manpreet SIngh Khatra
Flag of India image

Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial
There were issues with our ExchSvr which most likely caused ldap sync problems and my problem as well. I fixed our ExchSvr a day or two after the last post and when I returned to this issue it was fixed as well. On the down side I never received much direction on the cuda side.

Thanks for all your help Rancy. I was thinking it was an issue with the cuda, but I was looking in the wrong place.