Solved

Clearswift MINEsweeper not releasing emails to exchange

Posted on 2012-12-27
9
930 Views
Last Modified: 2013-01-03
I have a strange situation.
I am able to send email externally and internally and able to receive internal emails.

But not able to receive external emails. I found all the emails stuck in the Clearswift MINEsweeper(Antispam) queue. Anyone has such experience.
I telnet to exch server and tested.

I started all the services of MINEsweeper

Anyone can help to sort out this.
0
Comment
Question by:-MAS
  • 5
  • 2
  • 2
9 Comments
 
LVL 42

Assisted Solution

by:Amit
Amit earned 167 total points
ID: 38723571
Check for spam rules. I suggest better to contact vendor.
0
 
LVL 18

Assisted Solution

by:Sushil Sonawane
Sushil Sonawane earned 333 total points
ID: 38723614
Stop the services of MINEsweeper then check the mailflow. If issue resolve then contact MINEsweeper support team.
0
 
LVL 25

Author Comment

by:-MAS
ID: 38726684
we do not have contract with MINEweeper.

I tried stopping the service and checked mail flow it is the same
0
Three Reasons Why Backup is Strategic

Backup is strategic to your business because your data is strategic to your business. Without backup, your business will fail. This white paper explains why it is vital for you to design and immediately execute a backup strategy to protect 100 percent of your data.

 
LVL 18

Assisted Solution

by:Sushil Sonawane
Sushil Sonawane earned 333 total points
ID: 38727237
Disable the  Clearswift MINEsweeper(Antispam) refer below article.

http://glazenbakje.wordpress.com/2011/12/11/microsoft-exchange-2010-unable-to-send-or-receive-e-mail-after-update-from-sp1-to-sp2/

Run below command:

1) Get-TransportAgent

If it show you Clearswift MINEsweeper(Antispam) then disable it.

Get-TransportAgent | Disable-TransportAgent


Then check the mail flow.
0
 
LVL 25

Author Comment

by:-MAS
ID: 38727999
I ran
Get-TransportAgent

I could not see  Clearswift MINEsweeper(Antispam)

I could see only
Transport Rule Agent
Journaling Agent
0
 
LVL 25

Accepted Solution

by:
-MAS earned 0 total points
ID: 38728948
Many thanks to all I have fixed as there was a problem of free space in c drive.

This helped me to fix
0
 
LVL 25

Author Closing Comment

by:-MAS
ID: 38739477
Solution above
0
 
LVL 42

Expert Comment

by:Amit
ID: 38739786
Great you found the issue and solution. So, MINEsweeper was installed on Exchange or it was on a different server.
0
 
LVL 25

Author Comment

by:-MAS
ID: 38740045
It was on different server
0

Featured Post

NAS Cloud Backup Strategies

This article explains backup scenarios when using network storage. We review the so-called “3-2-1 strategy” and summarize the methods you can use to send NAS data to the cloud

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Marketers need statistics and metrics like everybody else needs oxygen. In this article we explain how to enable marketing campaign statistics for Microsoft Exchange mail.
Following basic email etiquette rules will help you write a professional email and achieve a good, lasting impression with your contacts.
In this video we show how to create an Address List in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Organization >> Ad…
how to add IIS SMTP to handle application/Scanner relays into office 365.

822 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question