Want to protect your cyber security and still get fast solutions? Ask a secure question today.Go Premium

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 3041
  • Last Modified:

Exchange 2010 EdgeTransport.exe very high CPU usage

HI

my CAS server running very slow because of the edgetransport.exe process as per the attached screenshot ... any idea ??

the server handling CAS and HUb for 120 mailbox accessing with outlook mobiles and OWA
the server is
12gb of RAM and 115gb free disk space, win server 2008 r2 std sp164, processor intel xenon 3.00ghz 2 processors.

and yesterday i faced the problem in the below link
http://www.experts-exchange.com/Software/Server_Software/Email_Servers/Exchange/Q_27988092.html#a38757779


12
0
F_A_H_D
Asked:
F_A_H_D
  • 6
  • 4
  • 2
1 Solution
 
BusbarSolutions ArchitectCommented:
I bet it is AV issue, also make sure that you have latest SP and RU applied
0
 
zackmccrackenCommented:
In your screendump i noticed a flat cpu line before you took the screendump and suddenly a spike to 99% which might be misleading. Could you start resource monitor and see what process uses a lot of cpu (on average)?
Any other MS Exchange features or other software installed on this CAS server?
0
 
F_A_H_DAuthor Commented:
you know the system running now perfect after i shutdown the trendmicro agent
0
Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
F_A_H_DAuthor Commented:
you know the system running now perfect after i shutdown the trendmicro agent!!
0
 
BusbarSolutions ArchitectCommented:
I know :D
0
 
F_A_H_DAuthor Commented:
i will uninstall the AV and i will install the latest version and in the week end i will install Exch SP1
0
 
zackmccrackenCommented:
Great you've found it. Should you reinstall the av make sure you exclude the paths or programs of exchange, otherwise it keeps scanning those in its realtime protection.
0
 
F_A_H_DAuthor Commented:
Guys

issue solved by removing the trend micro and install the latest client version

thank you very much
0
 
F_A_H_DAuthor Commented:
Ok guys everything became normal after upgrading the servers to service pack 2
0
 
BusbarSolutions ArchitectCommented:
I think that my response should have been picked as the answer
0
 
F_A_H_DAuthor Commented:
yeah correct
any idea how i can correct it ?
0
 
BusbarSolutions ArchitectCommented:
I think in the question control panel you can do re-grading, I think...
0

Featured Post

Free Tool: Port Scanner

Check which ports are open to the outside world. Helps make sure that your firewall rules are working as intended.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

  • 6
  • 4
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now